• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pitopiirakka

Pitopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 158 kcal / 100 g

Ainekset

24 annosta
    • 4dlPirkka pikakaurahiutaleita
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlsuolaa
    • 1dlöljyä
    • 3kananmunaa
    • 4dlvettä

Täyte

Koristeeksi

    • tuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita piirakan valmistus täytteestä. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Silppua sipulit, kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sienet, sipulit ja porkkanat öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
  2. Suikaloi kinkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään kerma, munat ja puolet juustoraasteesta.
  3. Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Taikina on hyvin löysää.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi. Levitä taikinan päälle herkkusieni-sipuli-porkkanaseos, kinkkusuikaleet ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Ripottele mausteeksi pizzamaustetta. Peitä pinta lopulla juustoraasteella.
  5. Paista piirakkaa 225-asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Paloittele piirakka ja koristele basilikanlehdillä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 158 kcal661 kJ
  • Proteiinia6,55 g
  • Hiilihydraatteja11,5 g
  • Rasvaa9,53 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5