• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Muhkeat kirjolohipurilaiset

Muhkeat kirjolohipurilaiset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 519 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee (sis. suolaa 1 %)
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1pkt(4 kpl)pyöreää ruisleipää (esim. Reissumies)
    • 4salaatinlehteä
    • 1-2tomaattia

Kastike

    • 2kananmunaa
    • 50gmaustekurkkuviipaleita
    • 1/2pientäsipulia
    • 1/2dltuoretta tilliä
    • 1/2tlcurrya
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Koristeeksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin kastike. Keitä munat kypsiksi eli noin 8 minuuttia. Kuori munat. Leikkaa toinen muna viipaleiksi koristelua varten ja hienonna toinen. Hienonna myös maustekurkkuviipaleet, sipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  2. Viipaloi filee noin 1/2 cm:n paksuisiksi, mahdollisimman leveiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Paista lohiviipaleet nopeasti pannulla ilman rasvaa ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  3. Lämmitä leivät mikroaaltouunissa ja voitele ne ohuesti majoneesilla. Täytä leivät salaatinlehdillä, viipaloiduilla tomaateilla, kananmuna- ja lohiviipaleilla sekä kermaviilikastikkeella. Tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä ja ripottele lopuksi pinnalle paahdettua sipulia.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 519 kcal2 180 kJ
  • Proteiinia31,2 g
  • Hiilihydraatteja38,4 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille