Kuivamaustetut broilerinuijat ja romescodippi
Mausteiset broilerinnuijat ovat rentoa sormisyötävää. Dippaa koipipaloja espanjalaisessa romescokastikkeessa.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 1kgkananpojan koipipaloja
- 3rklsokeria
- 2rklChilirouhetta
- 1tlkorianteria
- 1tlsavustettua paprikajauhetta
- 1tlsinappijauhetta
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
Romescokastike
- 1 1/2dlkuorittuja manteleita
- 2paahdettua paprikaa (säilyke, esim. Royal)
- 1/2punainen chili
- 1 1/2rklvalkoviinietikkaa
- 2-3rklkermaviiliä
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Aloita sekoittamalla kuivamausteseoksen raaka-aineet kulhossa. Hiero mauste kauttaaltaan broilerinnuijiin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Grillaa broilereita keskilämmöllä ahkerasti käännellen. Broilerinliha tulee grillata läpikypsäksi, joten siirrä tarvittaessa lihat grillin epäsuoralle lämmölle kypsymään. Tarvittaessa leikkaa lihaan viilto ja tarkista kypsyys.
- Kastiketta varten paahda ensin manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Anna jäähtyä hetki. Nosta kaikki kastikkeen raaka-aineet tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes massa on tasaista. Voit jättää massan hiukan rakeiseksi tai tehdä siitä aivan sileää.
Tiesitkö että...
Tarvittaessa voit nostaa broilerit myös uunivuokaan ja kypsentää loppuun 175-asteisessa uunissa.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi