Tilliliha
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 700 g | naudan kulma- tai ulkopaistia (tai luutonta lapaa) tai |
1 l | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1–2 | sipulia tai |
2 (200 g) | porkkanaa tai |
pala (n. 60 g) | selleriä tai |
1 | laakerinlehti tai |
10 | maustepippuria tai |
10 | valkopippuria tai |
tillinvarsia tai | |
Kastike | |
---|---|
8 dl | keitinlientä tai |
4 rkl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
2 tl | sokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 dl | kermaa tai |
Valmistus
Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle. Kun vesi alkaa kiehua, kerää veden pinnalle noussut vaahto esimerkiksi reikäkauhalla.
Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat, selleri, laakerinlehti, pippurit ja tillinvarsia. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Kääntele lihapalaa välillä.
Nosta kypsä liha ja porkkanat leikkuulaudalle. Siivilöi keitinliemi, ota siitä desin verran mittaan ja jäähdytä se. Sekoita siihen vehnäjauhot.
Kuumenna loppu keitinliemi kattilassa. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen viisi minuuttia. Mausta kastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
Leikkaa lihasta mahdolliset kalvot pois. Kuutioi liha 3 cm x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Lisää lihat kastikkeeseen kuumenemaan. Pane tilliliha tarjolle laakeaan kulhoon. Koristele porkkanaviipaleilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,49/kpl8,30/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,19/kpl59,50/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lkHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,15/kpl63,24/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(71 arviota)
- yli 60 min2,0(1 arvio)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- 30 - 60 min3,8(90 arviota)
- yli 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min3,5(22 arviota)
Arvostele resepti
- Metsänpeikko1 vuosi sittenOikein herkullista. Laitoin muutaman valkosipulinkynnen keittoliemeen ja porkkana survoin paloiksi . Käytin Lampaan lihaa jota ostin keitettyna ravintolasta. Laitoin hieman enemmän nestettä. Lapsena syötiin kurpitsa salaatin ja muussin kera , ja nyt laitoin oikean porkkanalaatikon. Upea resepti. Ennen ruokailua vielä lämmitän kastikkeen uudelleen kun maku on imeytynyt. Suolaa laitoin vähemmän ja vain hieman fariinisokeria. Hieman valkoviiniä alussa Etta kuolee pöpöt ( tannesol) keitettyna viini ei haittaa kerman kera ( kielletty kerman ja Viinietikan kanssa )
- Maami752 vuotta sittenTeen lampaanlihasta, jos sitä vaan saa, siitä tulee paras, ja se pitää syödä kuumana, ettei lampaan rasva ala maistua tahmeana suussa. Tein joskus uunivuokassa, johon tuli runsaasti juureksia, paistos oli ihanaa. Monella on vielä muistissa, että lampaanliha maistuu"villalle"mutta miehenikin muutti käsityksensä, kun tein tätä maukasta ruokaa.
- Kokki626 vuotta sittenSuosittelen käyttämään vasikanpaistia. Mieto, murea ja maukas liha. Tilliliha on mainettaa parempaa, moni 50-60 luvulla syntynyt sai koulussa sitkeää limaista lihaa maustettuna tilillä ja etikalla. Oikein tehtynä hyvää.