• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tilliliha

Tilliliha on suomalainen perinneruoka, joka osalle tuo mieleen ikäviä koulumuistoja. Itse tehtynä tillilihasta syntyy kuitenkin oikea herkku.
Tilliliha
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (250g)

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 700gnaudan kulma- tai ulkopaistia (tai luutonta lapaa)
    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1-2sipulia
    • 2(200 g)porkkanaa
    • pala(n. 60 g)selleriä
    • 1laakerinlehti
    • 10maustepippuria
    • 10valkopippuria
    • tillinvarsia

Kastike

    • 8dlkeitinlientä
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 1rklsitruunanmehua
    • 2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1dlkermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle. Kun vesi alkaa kiehua, kerää veden pinnalle noussut vaahto esimerkiksi reikäkauhalla.
  2. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat, selleri, laakerinlehti, pippurit ja tillinvarsia. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Kääntele lihapalaa välillä.
  3. Nosta kypsä liha ja porkkanat leikkuulaudalle. Siivilöi keitinliemi, ota siitä desin verran mittaan ja jäähdytä se. Sekoita siihen vehnäjauhot.
  4. Kuumenna loppu keitinliemi kattilassa. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen viisi minuuttia. Mausta kastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
  5. Leikkaa lihasta mahdolliset kalvot pois. Kuutioi liha 3 cm x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Lisää lihat kastikkeeseen kuumenemaan. Pane tilliliha tarjolle laakeaan kulhoon. Koristele porkkanaviipaleilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 180 kcal748 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Kokki6220.12.2016

    Suosittelen käyttämään vasikanpaistia. Mieto, murea ja maukas liha. Tilliliha on mainettaa parempaa, moni 50-60 luvulla syntynyt sai koulussa sitkeää limaista lihaa maustettuna tilillä ja etikalla. Oikein tehtynä hyvää.