TillilihaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tilliliha

Tilliliha on suomalainen perinneruoka, joka osalle tuo mieleen ikäviä koulumuistoja. Itse tehtynä tillilihasta syntyy kuitenkin oikea herkku.

5-6 annostayli 60 min180 kcal / annos (250g)

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 700gnaudan kulma- tai ulkopaistia (tai luutonta lapaa)
    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1-2sipulia
    • 2(200 g)porkkanaa
    • pala(n. 60 g)selleriä
    • 1laakerinlehti
    • 10maustepippuria
    • 10valkopippuria
    • tillinvarsia

Kastike

    • 8dlkeitinlientä
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 1rklsitruunanmehua
    • 2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1dlkermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle. Kun vesi alkaa kiehua, kerää veden pinnalle noussut vaahto esimerkiksi reikäkauhalla.
  2. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat, selleri, laakerinlehti, pippurit ja tillinvarsia. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Kääntele lihapalaa välillä.
  3. Nosta kypsä liha ja porkkanat leikkuulaudalle. Siivilöi keitinliemi, ota siitä desin verran mittaan ja jäähdytä se. Sekoita siihen vehnäjauhot.
  4. Kuumenna loppu keitinliemi kattilassa. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen viisi minuuttia. Mausta kastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
  5. Leikkaa lihasta mahdolliset kalvot pois. Kuutioi liha 3 cm x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Lisää lihat kastikkeeseen kuumenemaan. Pane tilliliha tarjolle laakeaan kulhoon. Koristele porkkanaviipaleilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurien ja maustekurkkujen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 250g100 g

  • 180 kcal748 kJ
  • Proteiinia 22 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Porkkana pesty 1lk
    Porkkana pesty 1lk
    0,21/kpl
    2,09/kg
  • Porkkananippu
    Porkkananippu
    2,49/kpl
  • Pirkka Parhaat suomalainen pesty snack-porkkana 200g 1lk
    Pirkka Parhaat suomalainen pesty snack-porkkana 200g 1lk
    1,59/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lk
    Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lk
    2,19/kpl
    8,76/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl
    197,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl
    116,33/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl
    247,50/kg
  • Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
    Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
    0,75/kpl
    44,12/kg
  • Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
    2,39/kpl
    70,29/kg
  • Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    Meira Maustepippuri 25g jauh ps
    1,25/kpl
    50,00/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    1,19/kpl
    49,58/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    1,85/kpl
    54,41/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,39/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    2,19/kpl
    43,80/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,49/kpl
    1,24/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,35/kpl
    4,70/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,95/kpl
    4,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,65/kpl
    5,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille24 arvostelua
  • Metsänpeikko 17.1.2022

    Oikein herkullista. Laitoin muutaman valkosipulinkynnen keittoliemeen ja porkkana survoin paloiksi . Käytin Lampaan lihaa jota ostin keitettyna ravintolasta. Laitoin hieman enemmän nestettä. Lapsena syötiin kurpitsa salaatin ja muussin kera , ja nyt laitoin oikean porkkanalaatikon. Upea resepti. Ennen ruokailua vielä lämmitän kastikkeen uudelleen kun maku on imeytynyt. Suolaa laitoin vähemmän ja vain hieman fariinisokeria. Hieman valkoviiniä alussa Etta kuolee pöpöt ( tannesol) keitettyna viini ei haittaa kerman kera ( kielletty kerman ja Viinietikan kanssa )

  • Maami7522.7.2021

    Teen lampaanlihasta, jos sitä vaan saa, siitä tulee paras, ja se pitää syödä kuumana, ettei lampaan rasva ala maistua tahmeana suussa. Tein joskus uunivuokassa, johon tuli runsaasti juureksia, paistos oli ihanaa. Monella on vielä muistissa, että lampaanliha maistuu"villalle"mutta miehenikin muutti käsityksensä, kun tein tätä maukasta ruokaa.

  • Kokki6220.12.2016

    Suosittelen käyttämään vasikanpaistia. Mieto, murea ja maukas liha. Tilliliha on mainettaa parempaa, moni 50-60 luvulla syntynyt sai koulussa sitkeää limaista lihaa maustettuna tilillä ja etikalla. Oikein tehtynä hyvää.