• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaalipata karitsan paahtopaistista

Syksyisessä kaalipadassa karitsan paahtopaistit muhivat halutun kypsyisiksi kaalien joukossa. Tämäkin resepti vain n. 2,25€/annos*.
Kaalipata karitsan paahtopaistista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 4(n. 600 g)karitsan paahtopaistia (pakaste)
    • 2-3rklvoita
    • n. 1kgkeräkaalia
    • 1iso sipuli
    • 2rklvoita
    • 4-5(300 g)porkkanaa
    • vettä
    • 1tlsuolaa
    • 2rklsiirappia
    • 10maustepippuria
    • 1laakerinlehti
    • 2tlmeiramia
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata paahtopaisteja hitaasti jääkaapissa vuorokauden verran, ja ota huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
  2. Viipaloi kaali, suikaloi sipuli ja porkkanat. Ruskista paahtopaistit voissa joka puolelta ja siirrä lautaselle.
  3. Sulata laakean padan tai kattilan pohjalla rasva ja kuullota siinä sipulit. Lisää pataan kaalit ja porkkanat. Sekoittele. Kaada joukkoon vesi. (Huomaa, että uuden sadon kaalista irtoaa enemmän vettä kuin vanhasta.) Mausta suolalla, siirapilla, maustepippureilla ja laakerinlehdellä.
  4. Kun pata on kiehunut hetken aikaa, lisää joukkoon paahtopaistit. Pata saa kiehua 10-15 minuuttia tiiviisti kansi päällä. (Jos käytät talvikaalia, kypsymisaika on noin 30 minuuttia). Paahtopaistien sisälämpötila saisi olla noin 58 astetta, jolloin liha jää sisältä punertavaksi. Jos haluat paistin kypsäksi, paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Nosta paahtopaistit padasta ja peitä hetkeksi foliolla.
  5. Mausta kaalipata meiramilla ja mustapippurilla. Viipaloi paahtopaistit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja nosta viipaleet padan pinnalle.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 220 kcal920 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1