• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possu-fenkolipata

Mausteinen possu-fenkolipata hautuu herkulliseksi uunissa. Omena ja mangochutney tuovat siihen ripauksen hapanta makeutta.
Possu-fenkolipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta
    • 1-2rkljuoksevaa margariinia
    • n. 1tlsuolaa
    • 1tlcurrya
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tltimjamia
    • 6-10maustepippuria
    • 1-2laakerinlehteä
    • 1(250 g)fenkoli
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 2-3dlkiehuvaa vettä
    • 1iso (200 g)omena
    • 1rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 1/2dlvettä

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele lihakuutiot tarvittaessa hieman pienemmiksi (n. 2x2 cm). Ruskista lihapalat muutamassa erässä ja siirrä ne pataan. Lisää mausteet.
  2. Suikaloi fenkoli, viipaloi porkkanat ja suikaloi myös sipuli. Pane kasvikset pataan ja kaada päälle vesi. Kypsennä 175 asteessa kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
  3. Kuutioi omena. Lisää omenapalat ja mangochutney. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia.
  4. Sekoita maissitärkkeysjauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada suurus ohuena nauhana pataan samalla sekoittaen. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2