Pull-apart bread eli nyhtöleipä
Pull-apart bread eli nyhtöleipä on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Täytteitä voit varioida maun mukaan.
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1rs(180 g)Pirkka tuorejuustoa, chili
- 1tloreganoa
- 1(120 g)tomaatti
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa leipään ristikko siten, että viillot yltävät lähes leivän pohjaan saakka. Nosta leipä alumiinifolion päälle uunipellille.
- Sekoita tuorejuusto, grana panado ja oregano keskenään. Levitä tuorejuustoseos leivän vakoihin veitsen avulla.
- Lisää vakoihin puolet juustoraasteesta. Viipaloi tomaatti ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Asettele tomaatit tasaisesti leivän vakoihin.
- Kääri leipä alumiinifolioon. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Avaa folio ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivän pinta rapeutunut. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Nosta lämmin leipä tarjolle kokonaisena, josta jokainen voi "nyhtäistä" palan. Sopii vaikkapa iltapalaksi tai keiton kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi