Video
Pull-apart bread eli nyhtöleipä
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Pull-apart bread eli nyhtöleipä on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Täytteessä maistuvat valkosipuli-persiljavoi sekä juustoraaste.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 (n. 400 g) hapanjuuri- tai maalaisleipä
- 100 g (180 g) voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
- 1 ps (100 g) Parrano Robusta juustoraastetta
- Pirkka juoksevaa hunajaa
Ravintosisältö
- Energia1 497 kJ / 358 kcal
- Rasva19,2 g
- josta tyydyttynyttä12,4 g
- Hiilihydraatit34,1 g
- josta sokereita0,4 g
- Proteiini10,8 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Leikkaa leipään ristikko siten, että viillot yltävät lähes leivän pohjaan saakka. Nosta leipä alumiinifolion päälle uunipellille.
- Sulata voi ja hienonna valkosipuli sekä persilja. Sekoita ne keskenään. Levitä seos leivän vakoihin lusikan avulla.
- Lisää vakoihin myös juustoraaste ja kääri leipä alumiinifolioon.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivän pinta rapeutunut.
- Valuta leivän päälle paistamisen jälkeen hieman hunajaa. Nosta lämmin leipä tarjolle kokonaisena, josta jokainen voi "nyhtäistä" palan. Sopii vaikkapa iltapalaksi tai illanistujaisiin.
Nyhtöleipä onnistuu parhaiten jo hieman kuivahtaneesta leivästä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,35/kpl23,50/kgIlman Plussa-korttia 2,55/kpl (25,50/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
- alle 15 min1,0(5 arviota)
- alle 15 min2,5(16 arviota)
- alle 30 min4,2(16 arviota)
- alle 30 min4,1(23 arviota)
- alle 15 min3,6(22 arviota)
- alle 30 min3,8(106 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (105 arviota)
- Mummo jengi6 päivää sittenTämä resepti oli täydellinen ja maku aivan fantastinen ja oli helppo valmistaa ja nopea
- Asiansa Tuntija (eli asiantuntija)8 kuukautta sittenFazer maalaisleipä pohjana. Resepti onnistui hyvin, leipä oli keskeltä pehmeä ja maukas ja leivän kuori oli rapea. Tosi hyvää oli, valkosipulia itse lisäisin hiukan enemmän, mutta tämäkin määrä riitti hyvin. Annan 8.7/10. Oikein hyvää, kannattaa kokeilla. :)
- Käkriäinen8 kuukautta sittenTuore maalaisleipä pohjana. Yllättävän hyvää! Hunaja sopii hyvin. Tehdään uudestaankin.
- Sanni1 vuosi sittenOlipa hauska resepti, koko perhe tykkäsi😍 Parranon kanssa maistuu aina uudetkin kokeilut