Hyppää sisältöön
Pull-apart bread eli nyhtöleipäSomehitit testissä
Video

Pull-apart bread eli nyhtöleipä

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Pull-apart bread eli nyhtöleipä on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Täytteessä maistuvat valkosipuli-persiljavoi sekä juustoraaste.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    1 497 kJ / 358 kcal
  • Rasva
    19,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,4 g
  • Hiilihydraatit
    34,1 g
  • josta sokereita
    0,4 g
  • Proteiini
    10,8 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa leipään ristikko siten, että viillot yltävät lähes leivän pohjaan saakka. Nosta leipä alumiinifolion päälle uunipellille.
  2. Sulata voi ja hienonna valkosipuli sekä persilja. Sekoita ne keskenään. Levitä seos leivän vakoihin lusikan avulla.
  3. Lisää vakoihin myös juustoraaste ja kääri leipä alumiinifolioon.
  4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivän pinta rapeutunut.
  5. Valuta leivän päälle paistamisen jälkeen hieman hunajaa. Nosta lämmin leipä tarjolle kokonaisena, josta jokainen voi "nyhtäistä" palan. Sopii vaikkapa iltapalaksi tai illanistujaisiin.
Nyhtöleipä onnistuu parhaiten jo hieman kuivahtaneesta leivästä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (105 arviota)

  • Mummo jengi
    6 päivää sitten
    Tämä resepti oli täydellinen ja maku aivan fantastinen ja oli helppo valmistaa ja nopea
  • Asiansa Tuntija (eli asiantuntija)
    8 kuukautta sitten
    Fazer maalaisleipä pohjana. Resepti onnistui hyvin, leipä oli keskeltä pehmeä ja maukas ja leivän kuori oli rapea. Tosi hyvää oli, valkosipulia itse lisäisin hiukan enemmän, mutta tämäkin määrä riitti hyvin. Annan 8.7/10. Oikein hyvää, kannattaa kokeilla. :)
  • Käkriäinen
    8 kuukautta sitten
    Tuore maalaisleipä pohjana. Yllättävän hyvää! Hunaja sopii hyvin. Tehdään uudestaankin.
  • Sanni
    1 vuosi sitten
    Olipa hauska resepti, koko perhe tykkäsi😍 Parranon kanssa maistuu aina uudetkin kokeilut