• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pull-apart bread eli nyhtöleipä

Pull-apart bread eli nyhtöleipä on mehevä, maukas ja helppotekoinen. Täytteitä voit varioida maun mukaan.
Pull-apart bread eli nyhtöleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa leipään ristikko siten, että viillot yltävät lähes leivän pohjaan saakka. Nosta leipä alumiinifolion päälle uunipellille.
  2. Sekoita tuorejuusto, grana panado ja oregano keskenään. Levitä tuorejuustoseos leivän vakoihin veitsen avulla.
  3. Lisää vakoihin puolet juustoraasteesta. Viipaloi tomaatti ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Asettele tomaatit tasaisesti leivän vakoihin.
  4. Kääri leipä alumiinifolioon. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Avaa folio ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivän pinta rapeutunut. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Nosta lämmin leipä tarjolle kokonaisena, josta jokainen voi "nyhtäistä" palan. Sopii vaikkapa iltapalaksi tai keiton kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille16