• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punainen herukkajäädyke

Punainen herukkajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 207 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta

Koristeeksi

    • punaherukkaterttuja tai puolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa tuorekelmulla pyöreän kakkuvuoan (tilavuus noin 2 l) reunat ja pohja. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä vaahdot.
  2. Sekoita marjat vaahdon joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan. Murenna kaurakeksit ja ripottele ne jäädykemassan pinnalle.
  3. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle 20-30 minuuttia ennen tarjoilua. Valuta kinuskikastiketta herukkajäädykkeen pinnalle raidoiksi. Koristele halutessasi punaherukkatertuilla tai puolukoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keltuaiset voi käyttää esimerkiksi mureketaikinaan, pullien voiteluun tai aidon vaniljakastikkeen valmistukseen.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 207 kcal864 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1