Punainen herukkajäädyke
Herkullinen herukkajäädyke sopii tarjottavaksi prameammankin tilaisuuden jälkiruoaksi.
8 annostayli 60 min207 kcal / annos (100g)
Ainekset
8 annosta
- 3kananmunan valkuaista
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlk(2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4dl(n. 200 g)punaisia viinimarjoja tai
- puolukoita
- 100gkaurakeksejä
Koristeeksi
- punaherukkaterttuja tai puolukoita
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa tuorekelmulla pyöreän kakkuvuoan (tilavuus noin 2 l) reunat ja pohja. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä vaahdot.
- Sekoita marjat vaahdon joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan. Murenna kaurakeksit ja ripottele ne jäädykemassan pinnalle.
- Peitä vuoka tuorekelmulla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle 20-30 minuuttia ennen tarjoilua. Valuta kinuskikastiketta herukkajäädykkeen pinnalle raidoiksi. Koristele halutessasi punaherukkatertuilla tai puolukoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Keltuaiset voi käyttää esimerkiksi mureketaikinaan, pullien voiteluun tai aidon vaniljakastikkeen valmistukseen.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 207 kcal864 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja35 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi