• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuurella värjätyt kananmunat

Etikkapunajuurien liemi värjää keitetyt kananmunat kauniin värisiksi. Tarjoa esimerkiksi katkarapusalaatin kanssa. Tämäkin resepti vain n. 1,55€/annos*.
Punajuurella värjätyt kananmunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 143 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Kuori jäähtyneet munat. Laita kananmunat marinoitumaan muovipussissa punajuurien etikkaliemeen noin 3 tunniksi jääkaappiin.
  2. Halkaise marinoituneet kananmunat pitkittäin. Ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa. Lohko punajuuret.
  3. Asettele lautasille salaattia, punajuuria, kananmunat sekä katkarapusalaattia. Koristele tillillä ja tarjoa alkuruokana. Tarjoa salaatinkastikkeena halutessasi oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 143 kcal599 kJ
  • Proteiinia8,98 g
  • Hiilihydraatteja4,72 g
  • Rasvaa9,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12