• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pöhnämunat

Pöhnämunat saat terästämällä soijamarinoidut kananmunat vapun kunniaksi ja tarjoamalla ne sillin kanssa.
Pöhnämunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

6 kpl
    • 6kananmunaa

Marinadi

    • 1valkosipulinkynsi
    • pala (3 x 3 cm)tuoretta inkivääriä
    • 1dlvettä
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1rklsokeria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Kuori jäähtyneet munat.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja inkivääri. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä marinadi, lisää jaloviina ja laita kananmunat marinoitumaan muovipussiin jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
  3. Halkaise kananmunat, lisää päälle silliä ja koristele ruohosipulilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua