Sinappisilakat
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Sinappisilakat ovat kalapöydän klassikko. Perinteiset sinappisilakat maistuvat alkupalana limpun tai perunoiden kanssa.
- Laktoositon
Ainekset
20 annosta
600 g | silakkafileitä tai |
Liemi | |
---|---|
5 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | etikkaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
Kastike | |
1 dl | sinappia tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/2–1 tl | valkopippureita rouhittuna tai |
1 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1 dl | öljyä tai |
(1/2 dl | vettä) tai |
nippu | tilliä hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 514 kJ / 123 kcal |
Rasva | 9,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 2,8 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita mausteliemen ainekset kulhossa. Pane silakkafileet mausteliemeen ja anna olla viileässä yön yli. Valuta fileet hyvin.
Sekoita sinappi, sokeri, valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.
Paloittele fileet 2–3 osaan ja kääntele ne hyvin kastikkeessa. Anna maustua kylmässä vielä vuorokausi. Tarjoa sinappisilakat alkupalana limpun tai perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta