Sinappisilakat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinappisilakat

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Sinappisilakat ovat kalapöydän klassikko. Perinteiset sinappisilakat maistuvat alkupalana limpun tai perunoiden kanssa.
  • Laktoositon

Ainekset

20 annosta
600 g
 
silakkafileitä
tai

Liemi

5 dl
 
vettä
tai
1 1/2 dl
 
etikkaa
tai
1 rkl
 
suolaa
tai

Kastike

1 dl
 
sinappia
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
1/2–1 tl
 
valkopippureita rouhittuna
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 dl
 
öljyä
tai
(1/2 dl
 
vettä)
tai
nippu
 
tilliä hienonnettuna
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
514 kJ / 123 kcal
Rasva
9,4 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
2,8 g
josta sokereita
2,8 g
Proteiini
6,4 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sekoita mausteliemen ainekset kulhossa. Pane silakkafileet mausteliemeen ja anna olla viileässä yön yli. Valuta fileet hyvin.
Sekoita sinappi, sokeri, valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.
Paloittele fileet 2–3 osaan ja kääntele ne hyvin kastikkeessa. Anna maustua kylmässä vielä vuorokausi. Tarjoa sinappisilakat alkupalana limpun tai perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka etikka 500ml
    Hinta 1,59/kpl
    3,18/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pysyvästi edullinen