• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinappisilakat

Sinappisilakat ovat kalapöydän klassikko. N. 0,80€/annos.
Sinappisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

20 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Liemi

    • 5dlvettä
    • 1 1/2dletikkaa
    • 1rklsuolaa

Kastike

    • 1dlsinappia
    • 2rklsokeria
    • 1/2-1tlvalkopippureita rouhittuna
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • 1dlöljyä
    • (1/2 dlvettä)
    • nipputilliä hienonnettuna

Lisäksi

    • Maalahden limppua

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita mausteliemen ainekset kulhossa. Pane silakkafileet mausteliemeen ja anna olla viileässä yön yli. Valuta fileet hyvin.
  2. Sekoita sinappi, sokeri, valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.
  3. Paloittele fileet 2-3 osaan ja kääntele ne hyvin kastikkeessa. Anna maustua kylmässä vielä vuorokausi. Tarjoa sinappisilakat alkupalana limpun tai perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 129 kcal538 kJ
  • Proteiinia6,67 g
  • Hiilihydraatteja2,95 g
  • Rasvaa9,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5