• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuri-fetasalaatti

Punajuuri-fetasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 194 kcal / annos (175g)

Ainekset

8 annosta

Kastike

    • 1/2dlsalaattijuuston öljymarinadia
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1tlsinappia
    • 1/3tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi. Jätä kanta ja juuri paikoilleen. Mittaa päälle vettä niin paljon että punajuuret peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suolaa 1 tl/1 l vettä ja keitä kypsäksi. Aikaa kuluu noin 40 minuuttia. Punajuuri on kypsää, kun coctailtikku lävistää koko juurikkaan.
  2. Kaada keitinvesi pois ja täytä kattila uudelleen kylmällä vedellä. Kylmä vesi jäähdyttää punajuuret nopeasti ja kuori irtoaa helposti. Käytä talouskäsineitä ja kuori punajuuret leikkaamalla kanta sekä juuri pois. Työnnä kuori pois käsin. Kuutioi ja mausta suolalla.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kastike punajuurikuutioille ja anna maustua kylmässä mielellään ainakin parin tunnin ajan tai yön yli.
  4. Hienonna sipuli ja leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Valuta juustokuutiot marinadista. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet ja asettele ne laakean vadin reunoille. Sekoita sipuli ja kurkku punajuuren kanssa ja lusikoi salaatti vadille. Levitä juustokuutiot salaatin päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 194 kcal814 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja8,6 g
  • Rasvaa12,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu