• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuri-pekonisalaatti ja fetakastike

Suolaiset kaprikset, rapea pekoni ja fetakastike antavat makua talviselle punajuurisalaatille.
Punajuuri-pekonisalaatti ja fetakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 230 kcal / annos (180g)

    Ainekset

    8 annosta
      • n. 800gtuoreita pienehköjä punajuuria
      • 100gpekonia
      • 1pieni punasipuli hienonnettuna
      • 1/2ruukkua roomansalaattia
      • 1/4ruukkua rucolasalaattia
      • 2rklkapriksia

    Marinadi

      • 3/4dloliiviöljyä
      • 1rklvalkoviinietikkaa
      • 2tlsinappia
      • 1/2tlsuolaa
      • 1/4tlmustapippuria

    Fetakastike

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Keitä pestyt punajuuret juurineen ja kantoineen reilusti suolalla (1 rkl suolaa / 1 l vettä) maustetussa vedessä 45-60 minuuttia koon mukaan. Tarkista kypsyys tikulla. Huuhtele punajuuret nopeasti kylmällä vedellä ja kuori. Anna jäähtyä.
    2. Sekoita marinadia varten öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri. Leikkaa jäähtyneet punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja lado kulhoon. Kaada marinadi päälle ja anna maustua kylmässä muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
    3. Lado pekonit lautaselle kahden talouspaperiarkin päälle ja peitä talouspaperilla. Kuumenna mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) ensin neljä minuuttia. Käännä lautasta välillä hieman, jos mikrossa ei ole pyörivää alustaa. Siirrä pekonisuikaleet kuivien paperiarkkien väliin ja jatka sitten kypsentämistä puolen minuutin erissä kunnes pekonit ovat rapeita ja rasvattomia.
    4. Voit latoa pekonit myös kylmälle valurautapannulle ja kuumentaa hitaasti, jotta rasva irtoaa ja pekonista tulee rapeaa. Käännä tarvittaessa ja varo polttamasta. Kuivaa pekonit talouspaperin välissä ja anna jäähtyä.
    5. Hienonna pekonit ja punasipuli. Tee huuhdotuista ja hyvin valutetuista salaatinlehdistä peti laakealle vadille. Lado marinoidut punajuuriviipaleet salaatille ja levitä päälle punasipuli, pekoni ja huuhdotut kaprikset.
    6. Huuhdo juustokuutiot, jauha ne monitoimikoneessa ja lisää vähitellen maito. Anna kastikkeen jäähtyä kylmässä. Tarjoa salaatti voileipäpöydässä tai alkuruoka-annoksena.

    Ravintosisältö perannos 180g100 g

    • 230 kcal968 kJ
    • Proteiinia7,7 g
    • Hiilihydraatteja8,5 g
    • Rasvaa18,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1