Punajuuri-nakkikastike
Pinkki nakkikastike saa värinsä punajuuriraasteesta. Nokare ranskankermaa annoksen pinnalla tekee kastikkeesta pehmeän ja täyteläisen. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.
5 annostaalle 30 min230 kcal / annos (250g)
Ainekset
5 annosta
- 300gnakkeja
- 1/2tlk(à 720/470 g)Pirkka etikkapunajuuriviipaleita
- 1(120 g)iso sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1-2rklvoita tai margariinia
- 2rklvehnäjauhoja
- 5dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Valmistus
alle 30 min- Viipaloi nakit. Raasta tai hienonna punajuuriviipaleet. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Ruskista nakit ja sipulit kevyesti rasvassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Siirrä pannu kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi. Siirrä pannu takaisin levylle, lisää punajuuret ja mausteet. Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Tarjoa nakkikastike ranskankerman ja perunasoseen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 230 kcal965 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi