• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuri-nakkikastike

Pinkki nakkikastike saa värinsä punajuuriraasteesta. Nokare ranskankermaa annoksen pinnalla tekee kastikkeesta pehmeän ja täyteläisen. Tämäkin resepti vain n. 0,85€/annos*.
Punajuuri-nakkikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 230 kcal / annos (250g)

Ainekset

5 annosta
    • 300gnakkeja
    • 1(120 g)iso sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1-2rklvoita tai margariinia
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 5dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi nakit. Raasta tai hienonna punajuuriviipaleet. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Ruskista nakit ja sipulit kevyesti rasvassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Siirrä pannu kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi. Siirrä pannu takaisin levylle, lisää punajuuret ja mausteet. Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia.
  3. Tarjoa nakkikastike ranskankerman ja perunasoseen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 230 kcal965 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille