Ruohosipulinen nakkikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruohosipulinen nakkikastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Ruohosipulinen nakkikastike tuo perinteiseen nakkikastikkeeseen uutta potkua. Tarjoa ruohosipulinen nakkikastike keitetyn kukkakaalin ja perunoiden kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    1/2 pkt (à 420 g)
     
    HK Aito nakkeja
    tai
    2 rkl
     
    voita tai margariinia
    tai
    3 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    5 dl
     
    maitoa
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    tai
    1
     
    kovaksi keitetty kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    586 kJ / 140 kcal
    Rasva
    9,4 g
    josta tyydyttynyttä
    4,7 g
    Hiilihydraatit
    6,2 g
    josta sokereita
    3,4 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää puolet maidosta ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa.

    Kaada kattilaan loput maidosta ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää viipaloidut nakit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja noin 1/2 desillä ruohosipulia.

    Hienonna keitetty muna ja sekoita lopun ruohosipulin kanssa. Levitä muna-ruohosipulisilppu kastikkeen pinnalle. Tarjoa ruohosipulinen nakkikastike keitetyn kukkakaalin ja perunoiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −11 %
      Helsingin Makkaratehdas yönakki 240g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 6,50/2 kpl
      13,54/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,69/kpl (15,38/kg)
    • Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,20/kpl
      1,20/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 1,7 (24 arviota)

    • VT
      5 vuotta sitten
      10/5 jos multa kysytään mutta 5/5 jos totta puhutaan