
Ruohosipulinen nakkikastike
Ruohosipulinen nakkikastike tuo perinteiseen nakkikastikkeeseen uutta potkua. Tarjoa ruohosipulinen nakkikastike keitetyn kukkakaalin ja perunoiden kanssa.
4 annostaalle 30 min338 kcal / annos (200g)
Ainekset
4 annosta
- 1/2pkt(à 420 g)HK Aito nakkeja
- 2rklvoita tai margariinia
- 3rklvehnäjauhoja
- 5dlmaitoa
- 1/4tlsuolaa
- mustapippuria
- 1kovaksi keitetty kananmuna
Valmistus
alle 30 min- Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää puolet maidosta ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa.
- Kaada kattilaan loput maidosta ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää viipaloidut nakit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja noin 1/2 desillä ruohosipulia.
- Hienonna keitetty muna ja sekoita lopun ruohosipulin kanssa. Levitä muna-ruohosipulisilppu kastikkeen pinnalle. Tarjoa ruohosipulinen nakkikastike keitetyn kukkakaalin ja perunoiden kanssa.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 338 kcal1 420 kJ
- Proteiinia 15 g
- Hiilihydraatteja13,8 g
- Rasvaa24,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
10/5 jos multa kysytään mutta 5/5 jos totta puhutaan