• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ruohosipulinen nakkikastike

Ruohosipulinen nakkikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 338 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 1/2pkt(à 500 g)HK Aito nakkeja
    • 2rklvoita tai margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 5dlmaitoa
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1kovaksi keitetty kananmuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää puolet maidosta ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa.
  2. Kaada kattilaan loput maidosta ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää viipaloidut nakit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja noin 1/2 desillä ruohosipulia.
  3. Hienonna keitetty muna ja sekoita lopun ruohosipulin kanssa. Levitä muna-ruohosipulisilppu kastikkeen pinnalle. Tarjoa ruohosipulinen nakkikastike keitetyn kukkakaalin ja perunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 338 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa24,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille