• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuribrulee

Punajuuribrulee on pehmeärakenteinen, makoisa ja nopea joulupöydän tarjottava. Pinnalle poltetaan rapea sokerikuori.
Punajuuribrulee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 30 min
  • 200 kcal / annos (110g)

Ainekset

8 annosta
    • 1tlk(500 g)Pirkka punajuuri-perunasosetta
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 4keltuaista
    • 2rklmaissitärkkelysjauhoja
    • ripausmustapippuria
    • 1/4-1/2tlsuolaa

Voiteluun

    • voita tai margariinia

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa kattilaan punajuuri-perunasose, kerma, kevyesti vaahdotetut keltuaiset, maissijauho ja mausteet. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.
  2. Kaada massa kevyesti voideltuun pitkulaiseen vuokaan (esimerkiksi Teema n. 36 cm* 16 cm). Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
  3. Hienonna sillä aikaa juustokuutiot ja timjami ja sekoita varovasti keskenään.
  4. Ripottele punajuuriseoksen pinnalle sokerikerros. Polta sokeripinta pienellä käsikäyttöisellä polttimella rapeaksi. (Voit ruskistaa sokeripinnan myös uunissa 250 asteessa mahdollisimman lähellä grillivastusta noin 4 minuuttia. Polttimella sokeripinnasta tulee rapsakampi.) Ripottele pintaan murusteltu vuohenjuusto-timjamiseos. Koristele timjaminoksilla. Tarjoa heti. Bruleen voi tarjota lämpöisenä tai jääkaappikylmänä. Polta sokerikuori tällöin vasta juuri ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää jäljelle jääneet valkuaiset minipavloviin.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 200 kcal844 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4