
Makoisa porkkanaterriini
Porkkanaterriini kypsennetään uunissa vesihauteessa. Valmiilla porkkanasoseella terriini valmistuu helposti.
10-12 annostayli 60 min98,1 kcal / 100 g
Ainekset
10-12 annosta
- 1pkt(500 g)Pirkka Luomu -porkkanasosetta
- 100gpurjoa
- 1/2rklöljyä
- 4kananmunaa
- 1dlvispikermaa
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tltimjamia
Valmistus
yli 60 min- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota hienonnettua purjoa öljyssä pari minuuttia.
- Sekoita kaikki terriinin ainekset porkkanasoseen joukkoon.
- Leikkaa suorakaiteenmuotoisen, litran vetoisen vuoan pohjalle leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat. Kaada vuokaan porkkanaseos ja tasoita pinta. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
- Nosta vuoka suurempaan, kiehuvaa vettä sisältävään uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes terriini on hyytynyt. Anna terriinin jäähtyä kylmäksi, mielellään seuraavaan päivään. Irrota terriini vuoan reunoista terävällä veitsellä ja kumoa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 98,1 kcal410 kJ
- Proteiinia 3,44 g
- Hiilihydraatteja6,92 g
- Rasvaa7,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi