• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makoisa porkkanaterriini

Porkkanaterriini kypsennetään uunissa vesihauteessa. Valmiilla porkkanasoseella terriini valmistuu helposti.
Makoisa porkkanaterriini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min
  • 98,1 kcal / 100 g

Ainekset

10-12 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota hienonnettua purjoa öljyssä pari minuuttia.
  2. Sekoita kaikki terriinin ainekset porkkanasoseen joukkoon.
  3. Leikkaa suorakaiteenmuotoisen, litran vetoisen vuoan pohjalle leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat. Kaada vuokaan porkkanaseos ja tasoita pinta. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  4. Nosta vuoka suurempaan, kiehuvaa vettä sisältävään uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes terriini on hyytynyt. Anna terriinin jäähtyä kylmäksi, mielellään seuraavaan päivään. Irrota terriini vuoan reunoista terävällä veitsellä ja kumoa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 98,1 kcal410 kJ
  • Proteiinia3,44 g
  • Hiilihydraatteja6,92 g
  • Rasvaa7,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille