• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Punasipulinen broileri-juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punasipulinen broileri-juustokakku

Broileri-juustokakun pinta peitetään marinoiduilla punasipuleilla. Tämä on kiva vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle.

  • 14 annosta
  • yli 60 min
  • 275 kcal / annos (150g)

Ainekset

14 annosta
    • 1pkt(450 g)perunalimppuviipaleita
    • 125gValio Oivariinia

Täyte

    • 1rs(450 g)marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
    • 1rklöljyä
    • 3rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 5liivatelehteä
    • 2rs(à 200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlsinihomejuustomurua
    • 2tljuoksevaa hunajaa
    • 1tltimjamia
    • ripausmustapippuria
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1rklvettä

Pinnalle

    • 2kpl(270 g)punasipulia
    • 2rklöljyä
    • 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1ruukkurucolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunan ja pohjan väliin.
  2. Leikkaa leivistä reunat pois. Sulata rasva. Hienonna leivät monitoimikoneella. Kaada rasva koneen käydessä leivänmurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuokaan.
  3. Kypsennä broilerinfileesuikaleet öljyssä pannulla, noin 5 minuuttia. Hienonna suikaleet veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon chilikastike. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  4. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sinihomejuusto, hunaja, timjami ja mustapippuri keskenään.
  5. Kuumenna pienessä kattilassa sitruunanmehu ja vesi. Liuota kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana nopeasti sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon broilerit.
  6. Levitä täyte tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle leipäjauhe mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi ja painele kevyesti. Peitä vuoka huolellisesti muovikelmulla. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
  7. Suikaloi sipulit, kuulota ne öljyssä ja mausta chilikastikkeella. Anna jäähtyä.
  8. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele punasipuleilla sekä rucolalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua