• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohisuupalat

Lohisuupalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 palaa
  • yli 60 min
  • 220 kcal / 100 g

Ainekset

15 palaa

Pohja

    • 1pkt(350 g)täysjyväleipäviipaleita
    • 50gvoita

Täyte

    • 3liivatetta
    • 5cm palakurkkua
    • 1pkt(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dltilliä
    • 2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2rklsinappia
    • mustapippuria
    • 1rklsitruunanmehua

Koristeeksi

    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Rouhi täysjyväleipäviipaleet monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi 20 cm x 20 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle ja nosta pohja kylmään kovettumaan.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi. Leikkaa kurkku pieneksi hakkelukseksi. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, hienonnettu tilli sekä kurkkuhakkelus tasaiseksi tahnaksi. Mausta sokerilla, suolalla, sinapilla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna sitruunan mehu. Ota liivatelehdet vedestä ja purista niistä käsin ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen.
  4. Levitä täyte pohjan päälle. Leikkaa lohiviipaleet kuutioiksi ja ripottele täytteen päälle. Anna lohilevyn hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Leikkaa lohilevy sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Koristele tillillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia8,73 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa14,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5