• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuri-silliterriini

Punajuuri-silliterriini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 viipaletta
  • yli 60 min
  • 140 kcal / annos (85g)

Ainekset

15 viipaletta

Kostutus

    • 3/4dlmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhdo sillifileet ja kuivaa talouspaperiin. Hienonna fileet pieneksi silpuksi. Silppua myös punajuuret, kurkut ja punasipuli.
  2. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kermavaahto ja tuorejuusto. Lisää joukkoon punajuuri-, kurkku- ja sipulisilput. Mausta seos tillillä, sokerilla ja mustapippurilla.
  3. Leikkaa leivistä reunat ohuesti pois. Vuoraa 1,2 litran suorakaiteen muotoinen vuoka muovikelmulla. Pane vuoan pohjalle kolme leipäviipaletta ja kostuta leivät maidolla. Levitä leiville täytettä ja peitä leipäviipaleilla. Kostuta leivät ja jatka samalla tavalla. Vuokaan mahtuu neljä täytekerrosta. Kostuta päälle tuleva leipäkerros.
  4. Peitä vuoka muovikelmulla. Pane vuoan päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Terriini saa vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Kumoa terriini ja leikkaa siitä noin sentin viipaleita tarjoiluvadille. Koristele salaatinlehdillä. Tarjoa alkupalana tai joulun kalapöydässä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 140 kcal586 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille