• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohihyytelötorttu

Lohihyytelötorttu tehdään hapankorppupohjasta ja kylmäsavukirjolohitäytteestä.
Lohihyytelötorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 276 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

    • 2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 7liivatelehteä
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 3/4tlsuolaa
    • ripaussokeria
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1/4tlrouhittua valkopippuria

Koristeluun

    • Pirkka kylmäsavukirjolohta ruusukkeina
    • ruohosipulia
    • tillinoksia
    • sitruunaviipaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää jauhelmaan maito ja pehmeä rasva. Kiinnitä irtopohjavuokaan leivinpaperi. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja paperin päälle tiiviiksi kerrokseksi ja nosta kylmään.
  2. Pane liivatelehdet veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Jätä kirjolohesta koristeiksi vinoja viipaleita noin 100 g. Paloittele loput kalasta pieniksi kuutioiksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puserra liivatelehdet vedestä kuiviksi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Anna hiukan jäähtyä. Sekoita ranskankerman joukkoon lohikuutiot, tilli-ja ruohosipulisilppu, liivateseos ja mausteet. Lisää lopuksi vatkattu kerma. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Irrota hyytelö veitsellä vuoan reunasta ja poista irtoreuna. Nosta torttu tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa kylmänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 276 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia7,64 g
  • Hiilihydraatteja9,58 g
  • Rasvaa22,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3