• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiinen lohikakku

Rukiinen lohikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 240 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • n. 250gsavustettua kirjolohta (perattuna)
    • mustapippuria
    • paprikajauhetta
    • tuoretta tilliä
    • 1sitruunan mehu
    • (suolaa)
    • maitoa

Koristelu

    • n. 5viiriäisen munaa
    • katkarapuja
    • tuoretta tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Murra leipä pieniksi paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa leipä ja sulatettu voi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili sekä perattu ja hienonnettu kirjolohi. Mausta oman maun mukaan.
  3. Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota ne pieneen määrään kiehuvaa vettä (lisää täytteeseen hieman jäähtyneenä).
  4. Kostuta pohja maidolla. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vuoan olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Irrota vuoan reunat. Koristele rukiinen lohikakku keitetyillä viiriäisten munapaloilla, katkaravun pyrstöillä ja tuoreella tillillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia8,83 g
  • Hiilihydraatteja14,1 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua