Rukiinen lohikakku
Rukiinen lohikakku kruunaa juhlien noutopöydän.
yli 60 min240 kcal / 100 g
Ainekset
Pohja
- 100gvoita
Täyte
- 5liivatelehteä
- 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 1tlk(200 g)kermaviiliä
- n. 250gsavustettua kirjolohta (perattuna)
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- tuoretta tilliä
- 1sitruunan mehu
- (suolaa)
- maitoa
Koristelu
- n. 5viiriäisen munaa
- katkarapuja
- tuoretta tilliä
Valmistus
yli 60 min- Murra leipä pieniksi paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa leipä ja sulatettu voi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili sekä perattu ja hienonnettu kirjolohi. Mausta oman maun mukaan.
- Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota ne pieneen määrään kiehuvaa vettä (lisää täytteeseen hieman jäähtyneenä).
- Kostuta pohja maidolla. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vuoan olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Irrota vuoan reunat. Koristele rukiinen lohikakku keitetyillä viiriäisten munapaloilla, katkaravun pyrstöillä ja tuoreella tillillä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 240 kcal1 000 kJ
- Proteiinia 8,83 g
- Hiilihydraatteja14,1 g
- Rasvaa16,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Itse en laittaisi katkarapuja koristeeksi ,tosi herkkä pilaantumaan jos kakku kauan huoneenlämmössä.