Rukiinen lohikakku
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Rukiinen lohikakku kruunaa juhlien noutopöydän.
Ainekset
6 annosta
Pohja | |
---|---|
250 g | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
5 | liivatelehteä tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 tlk (200 g) | kermaviiliä tai |
n. 250 g | savustettua kirjolohta (perattuna) tai |
mustapippuria tai | |
paprikajauhetta tai | |
tuoretta tilliä tai | |
1 | sitruunan mehu tai |
(suolaa) tai | |
maitoa tai | |
Koristelu | |
n. 5 | viiriäisen munaa tai |
katkarapuja tai | |
tuoretta tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 903 kJ / 215 kcal |
Rasva | 13,7 g |
josta tyydyttynyttä | 8 g |
Hiilihydraatit | 12,2 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 8,9 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murra leipä pieniksi paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa leipä ja sulatettu voi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili sekä perattu ja hienonnettu kirjolohi. Mausta oman maun mukaan.
Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota ne pieneen määrään kiehuvaa vettä (lisää täytteeseen hieman jäähtyneenä).
Kostuta pohja maidolla. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vuoan olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Irrota vuoan reunat. Koristele rukiinen lohikakku keitetyillä viiriäisten munapaloilla, katkaravun pyrstöillä ja tuoreella tillillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka varrasleipä 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Plussa-etu −33 %Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gPlussa-kortillaEtuhinta 1,49/kpl7,45/kgIlman Plussa-korttia 2,25/kpl (11,25/kg)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Linkosuo Saaristolais Varrasleipä 480gHinta 4,99/kpl10,40/kg
- Linkosuo varrasleipä 500 gHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Plussa-etu −15 %Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Meira Paprika 24g jauh pussi mausteHinta 0,59/kpl24,58/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,65/kpl26,00/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Kultamuna viiriäisen munia 10kplHinta 8,39/kpl69,92/kg
- Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC ketjupakkaus pakasteHinta 11,30/kpl28,25/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(29 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,1(158 arviota)
- yli 60 min3,0(6 arviota)
- yli 60 min4,4(86 arviota)
- yli 60 min4,6(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (4 arviota)
- Kokkienkokki33 vuotta sittenItse en laittaisi katkarapuja koristeeksi ,tosi herkkä pilaantumaan jos kakku kauan huoneenlämmössä.