Sillimousse
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
1 pkt (180 g) | tai |
100 g | tai |
1 | punasipuli tai |
1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
ripaus | mustapippuria tai |
3 | liivatelehteä tai |
2 rkl | maustekurkkujen lientä tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa tai |
3 dl | tai |
Tarjoiluvadille | |
---|---|
4 | kananmunaa koviksi keitettyinä tai |
1 ps | jääsalaattia tai |
1/2 | tuoretta kurkkua tai |
tilliä tai | |
tai |
Valmistus
Vuoraa 1 litran vetoinen kulho muovikelmulla. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Leikkaa sillifileet ja valutetut maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon silli- ja kurkkukuutiot, hienonnettu puna- ja ruohosipuli, tillisilppu sekä ripaus mustapippuria myllystä.
Kuumenna maustekurkkujen liemi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada vähän jäähtynyt liivate-kurkkuliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen silli-juustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto.
Kaada mousse muovikelmulla vuorattuun kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna hyytyä kylmässä 3–4 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään.
Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Kumoa mousse salaatinlehtien päälle ja poista kelmu. Koristele sillimoussevati kananmunalohkoilla, kurkkuviipaleilla, leipäkolmioilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä, uusia perunoita.