• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sillimousse

Sillimousse
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 148 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 100gPirkka maustekurkkuviipaleita
    • 1punasipuli
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • ripausmustapippuria
    • 3liivatelehteä
    • 2rklmaustekurkkujen lientä
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa

Tarjoiluvadille

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa 1 litran vetoinen kulho muovikelmulla. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Leikkaa sillifileet ja valutetut maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon silli- ja kurkkukuutiot, hienonnettu puna- ja ruohosipuli, tillisilppu sekä ripaus mustapippuria myllystä.
  3. Kuumenna maustekurkkujen liemi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada vähän jäähtynyt liivate-kurkkuliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen silli-juustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto.
  4. Kaada mousse muovikelmulla vuorattuun kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään.
  5. Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Kumoa mousse salaatinlehtien päälle ja poista kelmu. Koristele sillimoussevati kananmunalohkoilla, kurkkuviipaleilla, leipäkolmioilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä, uusia perunoita.

Ravintosisältö per 100 g

  • 148 kcal619 kJ
  • Proteiinia5,25 g
  • Hiilihydraatteja3,14 g
  • Rasvaa12,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1