SillimousseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sillimousse

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kokeile yllättävää sillimoussea, saatat ihastua. Sillimousse on herkullinen lisä kalapöytään.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta
1 pkt (180 g)
 
tai
100 g
 
tai
1
 
punasipuli
tai
1/2 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
3
 
liivatelehteä
tai
2 rkl
 
maustekurkkujen lientä
tai
1 rs (200 g)
 
maustamatonta tuorejuustoa
tai
3 dl
 
tai

Tarjoiluvadille

4
 
kananmunaa koviksi keitettyinä
tai
1 ps
 
jääsalaattia
tai
1/2
 
tuoretta kurkkua
tai
 
tilliä
tai
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Vuoraa 1 litran vetoinen kulho muovikelmulla. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Leikkaa sillifileet ja valutetut maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon silli- ja kurkkukuutiot, hienonnettu puna- ja ruohosipuli, tillisilppu sekä ripaus mustapippuria myllystä.

Kuumenna maustekurkkujen liemi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada vähän jäähtynyt liivate-kurkkuliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen silli-juustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kaada mousse muovikelmulla vuorattuun kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna hyytyä kylmässä 3–4 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään.

Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille. Kumoa mousse salaatinlehtien päälle ja poista kelmu. Koristele sillimoussevati kananmunalohkoilla, kurkkuviipaleilla, leipäkolmioilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä, uusia perunoita.