• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Matjessillitorttu

Matjessillitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 212 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

    • punasipuli hienonnettuna
    • 2-3rklruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi. Lisää sulatettu voi hapankorppujauheeseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos noin 24 cm:iä halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Anna liivatelehtien liota 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Valuta silli liemestään ja hienonna se. Hienonna myös sipuli. Sekoita silli ja sipuli kermaviilin ja rahkan kanssa, mausta mustapippurilla. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne pienessä kuumassa vesitilkassa. Lisää seos ohuena nauhana silliseokseen ja kaada vuokaan.
  3. Säilytä torttua viileässä 3-4 tuntia tai yli yön. Nosta torttu tarjoiluastiaan ja koristele punasipulilla ja ruohosipulilla ennen tarjoilua. Torttua ei tarvitse yrittää irrottaa vuoan pohjasta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 212 kcal887 kJ
  • Proteiinia7,79 g
  • Hiilihydraatteja13,1 g
  • Rasvaa14,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille