Matjessillitorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tämän voileipäkakun pohja valmistetaan hapankorpuista. Ihanan suolainen sillikakku kruunaa juhlapöydän.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
200 g | tai |
100 g | voita sulatettuna tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
200 g | tai |
1 | punasipuli tai |
3 dl | kermaviiliä tai |
250 g | maitorahkaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
punasipuli hienonnettuna tai | |
2–3 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna hapankorput monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi. Lisää sulatettu voi hapankorppujauheeseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos noin 24 cm:iä halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Anna liivatelehtien liota 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Valuta silli liemestään ja hienonna se. Hienonna myös sipuli. Sekoita silli ja sipuli kermaviilin ja rahkan kanssa, mausta mustapippurilla. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne pienessä kuumassa vesitilkassa. Lisää seos ohuena nauhana silliseokseen ja kaada vuokaan.
Säilytä torttua viileässä 3–4 tuntia tai yli yön. Nosta torttu tarjoiluastiaan ja koristele punasipulilla ja ruohosipulilla ennen tarjoilua. Torttua ei tarvitse yrittää irrottaa vuoan pohjasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(38 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,6(20 arviota)
- yli 60 min2,8(9 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
- yli 60 min4,5(40 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (5 arviota)