Hyppää sisältöön
Matjessillitorttu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Matjessillitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämän voileipäkakun pohja valmistetaan hapankorpuista. Ihanan suolainen sillikakku kruunaa juhlapöydän.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    200 g
     
    tai
    100 g
     
    voita sulatettuna
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    200 g
     
    tai
    1
     
    punasipuli
    tai
    3 dl
     
    kermaviiliä
    tai
    250 g
     
    maitorahkaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

     
    punasipuli hienonnettuna
    tai
    2–3 rkl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    908 kJ / 217 kcal
    Rasva
    13,3 g
    josta tyydyttynyttä
    7,5 g
    Hiilihydraatit
    15,3 g
    josta sokereita
    4,7 g
    Proteiini
    8,4 g
    Suola
    1,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Hienonna hapankorput monitoimikoneessa jauheeksi. Sulata voi. Lisää sulatettu voi hapankorppujauheeseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos noin 24 cm:iä halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
    Anna liivatelehtien liota 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Valuta silli liemestään ja hienonna se. Hienonna myös sipuli. Sekoita silli ja sipuli kermaviilin ja rahkan kanssa, mausta mustapippurilla. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne pienessä kuumassa vesitilkassa. Lisää seos ohuena nauhana silliseokseen ja kaada vuokaan.
    Säilytä torttua viileässä 3–4 tuntia tai yli yön. Nosta torttu tarjoiluastiaan ja koristele punasipulilla ja ruohosipulilla ennen tarjoilua. Torttua ei tarvitse yrittää irrottaa vuoan pohjasta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka hapankorppu 400g
      Hinta 1,45/kpl
      3,62/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka matjessillifileet n180g MSC vakuumi
      Hinta n. 3,23/kpl
      17,95/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Oululainen Hapankorppu 200 g
      Hinta 2,15/kpl
      10,75/kg
    • Vaasan hapankorppu original 200g
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Punasipuli Suomi
      Hinta n. 0,20/kpl
      1,95/kg
    • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,15/kpl
      3,29/kg
    • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Juustoportti luomu kermaviili 200g
      Hinta 1,45/kpl
      7,25/kg
    • Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
      Hinta 1,79/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (5 arviota)