• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolalainen kukkakaali

Puolalainen kukkakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • alle 15 min
  • 71,5 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 2kananmunaa koviksi keitettyinä
    • 2rkltilliä hienonnettuna
    • 2rklpersiljaa hienonnettuna
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1viipalepaahtoleipää
    • 2rklValio Oivariinia

Valmistus

alle 15 min
  1. Raasta munat raastimen karkealla terällä. Sekoita joukkoon yrtit. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä kukkakaali pakkauksen ohjeen mukaan vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyryta kuiviksi.
  3. Leikkaa leivästä reunat pois ja hienonna viipale veitsellä. Sulata rasva pannulla ja paista leipämurut rapeiksi.
  4. Kaada kukkakaali vadille, sirottele munaseos päälle ja levitä leipämurut ruoan pinnalle. Tarjoa puolalainen kukkakaali heti sellaisenaan kasvisruokana tai esimerkiksi kalan, broilerin tai makkaran lisäkkeenä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 71,5 kcal299 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja3,19 g
  • Rasvaa4,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille