• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hernefalafel-kasviskulho

Kokeile hernefalafeleiden kanssa erilaisia kasviksia makusi mukaan ja kokoa ne värikkääksi kulhoksi. Tarjoa tahinikastikkeen kanssa.
Hernefalafel-kasviskulho
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Hernefalafelit

    • 1 1/2dlhernerouhetta (Milletti)
    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2(n. 30 g)sipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 1/2tljuustokuminaa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1/2dlgluteenittomia kaurajauhoja
    • 1kananmuna
    • öljyä paistamiseen

Lisäksi

    • 6-8(500 g)Pirkka porkkanoita
    • 1(n. 450 g)Pirkka kukkakaalia
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 2tljuustokuminaa
    • 250gpunakaalia
    • 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
    • 2kevätsipulinvartta
    • 2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia

Tahinikastike

    • 1/2dltahinia
    • 2rklsitruunamehua
    • n. 3rklvettä
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali. Levitä porkkanasuikaleet ja kukkakaalit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa, mustapippuria ja juustokuminaa. Kääntele, jotta mausteet sekoittuvat. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.
  2. Suikaloi punakaali juustohöylän tai kuorimaveitsen avulla. Sulata herneet. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paista pinaattia kuivalla kuumalla pannulla hetki, kunnes se pehmenee. Hienonna kevätsipulit.
  3. Valmista falafelit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä hernerouhe, vesi, sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia välillä käännellen. Falafeleja tulee annoksesta noin 24 kpl.Valmista hernefalafelit erillisen ohjeen mukaan, paista juuri ennen annosten kokoamista.
  4. Notkista tahini sitruunamehulla ja vedellä, mausta suolalla.
  5. Kokoa annoskulhoihin paahdettuja kasviksia, punakaalia, herneitä, pinaattia ja päällimmäiseksi falafeleja.
  6. Viimeistele pähkinärouheella, kevät­sipulilla ja tahinikastikkeella.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua