• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaattidippi

Tuoreista tomaateista tehty tomaattidippi maistuu vaikkapa lihapullien kanssa.Tämäkin resepti vain n. 0,50€/annos*.
Tomaattidippi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 42 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 3(n. 300 g)tomaattia
    • 1viipalepaahtoleipää
    • 1/2dlbasilikan lehtiä
    • ripaus mustapippuria
    • suolaa
    • sokeria

Valmistus

alle 15 min
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Tee tomaattien kuoreen ristiviilto ja kalttaa tomaatit, eli pane tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi. Jäähdytä ne heti kylmässä vedessä. Kuori tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa leivästä reunat ja paloittele leipäviipale.
  2. Soseuta tomaatit sauvasekoittimella leivän ja tuoreen basilikan kanssa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja sokerilla. Jäähdytä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi lihapullien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 42 kcal176 kJ
  • Proteiinia1,23 g
  • Hiilihydraatteja7,59 g
  • Rasvaa0,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille