• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kahden kaalin kesäkeitto

Kesäkeitossa maistuvat kesän parhaat maut. Lisää kesäkeittoon kukkakaalin lisäksi myös parsakaalia. Tämäkin resepti vain n. 1,10€/annos*.
Kahden kaalin kesäkeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 1(450 g)kukkakaali
    • n. 1/2(250 g)parsakaalia
    • 1nippusipuli varsineen
    • 6dlvettä
    • 1Knorr kasvisliemikuutio
    • 5kokonaista valkopippuria
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 5dlkevytmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • tilliä hienonnettuna

Päälle

    • 3kananmunaa keitettynä

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese perunat hyvin ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Irrottele kaalien kukinnot ja hienonna varret. Hienonna sipuli varsineen.
  2. Keitä perunoita, kaalien varsipaloja ja sipulia kasvisliemessä noin 10 minuuttia. Lisää kukkakaalien kukinnot ja jatka kypsennystä 4-5 minuuttia. Lisää parsakaalin nuput ja sipulinvarret. Kiehauta.
  3. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja lisää keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Mausta keitto suolalla ja tillillä.
  4. Kuori keitetyt munat ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoa keiton kanssa kananmunalohkoja ja tuoretta ruisleipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3