• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä mansikka-omenakääretorttu

Mehevä mansikka-omenakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • alle 30 min
  • 160 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia.
  2. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi.
  3. Soseuta kohmeiset mansikat ja levitä sose lämpimälle torttulevylle. (Kylmä sose jäähdyttää torttulevyn nopeasti, joten torttulevyä ei tarvitse erikseen jäähdyttää ennen rahkatäytteen lisäämistä.)
  4. Kuori ja raasta omena. Puserra raasteesta hieman ylimääräistä nestettä pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja omenaraaste ja sokerit. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 160 kcal669 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8