Mustikkajuustokakku
Mustikkajuustokakku sopii niin kesäiseksi herkuksi kuin itsenäisyyspäiväpöytäänkin. Kauniin värisessä kakussa maistuu häivähdys kardemummaa.
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 10(150 g)Pirkka täysjyvädigestivekeksiä
- 75gvoita
Täyte
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 2rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 3/4dlsokeria
- 1/2tlkardemummaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 5liivatelehteä
- 2rklsitruunanmehua
Pinnalle
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 2liivatelehteä
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
- Sulata ja soseuta täytteen mustikat (1 1/2 dl). Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.
- Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
- Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
- Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehua ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon vedestä puristetetut liivatelehdet.
- Levitä jäiset mustikat (n. 1 1/2 dl) kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.
Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ihan hyvä ja näyttävä kakku. Pohja aavistuksen liian kova ja kardemumman olisi voinut jättää pois kokonaan, tuo pullamaisen sivumaun.
Tein kakun omista metsämustikoista, joten laitoin mousseen suositellun määrän, mutta päälle sen verran että suht koht täyttyi. Meni enemmän kuin dl. Tein 20cm vuokaan ja hyvän kokoinen tuli. Pidin vähän aikaa jääkaapissa ja sitten marjat ja mehu päälle.
Hei. Olen aina tehnyt ns. päällimmäisen kerroksen samassa tohinassa. Mikä on syynä että kakkua täytyy hyydyttää jääkaapissa ennen kiillekerroksen tekemistä?
Kun teen kakun 20cm irtopohjavuokaan, niin tarvitseeko ohjeen määriä suurentaa? 🙂
Jaakko, kakun voi tehdä ohjeen mukaan 20 cm irtopohjavuokaan, mutta tällöin kakku jää hieman matalammaksi. Halutessaan reseptin voi suurentaa kertoimella 1,25, jos käytössä on 20 cm irtopohjavuoka.
Aisniin. Äitini on keliaakikko. Millä gluteenittomalla tuotteella voisin korvata digestivet?
Fanni, mustikkajuustokakun pohjan voi valmistaa gluteenittomana esimerkiksi gluteenittomia Pirkka kauradigestive -keksejä käyttämällä.
Aivan loistava resepti. Maistui anopillekin. Vähensin sokerin määrää, mutta tuskin on liian imelä ohjeenkaan määrillä.
Perun huonot kommenttini. Vuokani oli liian iso - mutta kuten toinenkin kommentoija sanoo, kuvasta saa käsityksen suuremmasta kakusta. Maku oli valmiina tosi hyvä ja kakku oli nättikin.
Kakusta tuli aivan lättänä piiras. Kuvassa se ob kakku... Pettymys :(
1 dl mehua päälle on aivan liian vähän. Lisäsin vielä 2 dl
Ostostoslistalta puuttuu yksi ainesosa, eli mustikkamehutiiviste
Hei! Onko esimerkkikuvassa todella käytetty 18cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa ja yksinkertaista täytemäärää? Kakku näyttää mielestäni suuremmalta... Monesti muutenkin mallikuvissa kakku näyttää korkeammalta tai suuremmalta, mitä ohjeesta todellisuudessa tulee. Halusin varmistaa tämän vielä ennen leipomista, jotta tiedän tarvittaessa tehdä tuplamäärän täytettä hieman isompaan vuokaan :) (pohjan määrä riittää hyvin 24vm vuoallekin)
Korkeiden kakkujen ystävä, resepti on testattu 18 cm vuoalla. Toki jos haluat kakusta erityisen korkean, voi täytteen päärää jonkin verran lisätä.
Hei mitä suluissa oleva à tarkoittaa reseptissä? Esim 2 rasiaa vanilja tuorejuustoa (à 180g)?
Hei Hölml, Ilmaus à on ranskan prepositiosta lainattu tapa merkitä kappalehintaa tai muuta yksikkökohtaisesti laskettavaa ominaisuutta. Resepteissä sitä käytetään ilmaisemaan yksikköpainoa, eli tässä tapauksessa yhden tuorejuustorasian paino on 180 grammaa.
Hei tekisin kakkua useamman viikon päästä oleviin juhliin. Voinko pakastaa ilman koristehyydynettä ja viimeistellä sulatuksen jälkeen , vai kärsiikö rakenne jäädytys/sulatus rumbassa?
Sinnu, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin sulamaan ajoissa.
Hei voiko pakastemustikat korvata valmiilla mustikkasoseella???
Leipuri, juustokakun täytteeseen voi hyvin laittaa valmista mustikkasosetta pakastemustikoiden sijaan. Kakun pinnasta taas tulee kokonaisilla pakastemustikoilla kauniimpi.
Voiko sitruunamehun korvata muulla, koska olen allerginen sitrushedelmille
Allerginen, sitruunamehun tilalla voi käyttää hyvin jotakin muuta mehua.
Toinen kakku nyt tekeillä,ei se niin nökö nuukaa ole vaikka niitä mustikoita laittaa sen 200 g ja päälle lisäksi oma määränsä,olen niin tehnyt ja hyvää on ollut.(oisko vielä parempaa jos olisin vähemmän laittanut sitä saan nyt miettiä.)
Miten saat 5 liivate lehteä sulamaan 2rkl sitruunamehua.??
Joulumuori, liotettujen ja pehmenneiden liivatteiden tulisi sulaa ohjeen mukaan tähän nestemäärään.
Paljonkohan mahtaa mustikkajuustokakussa olla 100g:ssa kaloreita, ..hyvää on,
Juustokakkuihin ihastunut, kakulle ei valitettavasti ole laskettu energiasisältöä, mutta välitän toivetta tästä eteenpäin.
a' tarkoittaa että yksi pussi on 200g ja siitä puolet eli 100g.
Onko kakussa käytetty Meiran vai Dr.Oetkerin liivatetta?
Mehevä, voit käyttää kakussa mitä liivatetta haluat. Tällä ei ole reseptin kannalta merkitystä.