MustikkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku sopii niin kesäiseksi herkuksi kuin itsenäisyyspäiväpöytäänkin. Kauniin värisessä kakussa maistuu häivähdys kardemummaa. Noin 0,75€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 10(150 g)Pirkka täysjyvädigestivekeksiä
    • 75gvoita

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 18 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
  2. Sulata ja soseuta täytteen mustikat. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.
  3. Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  4. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
  5. Pane kiillettä varten liivatelehti kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehu kattilassa ja sekoita joukkoon vedestä puristettu liivatelehti.
  6. Levitä jäiset mustikat kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua