Mustikkajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
10 (150 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1/2 tl | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
5 | liivatelehteä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Pinnalle | |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2 | liivatelehteä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 067 kJ / 255 kcal |
Rasva | 16,3 g |
josta tyydyttynyttä | 9,7 g |
Hiilihydraatit | 22,5 g |
josta sokereita | 16,7 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Sulata ja soseuta täytteen mustikat (1 1/2 dl). Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehua ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon vedestä puristetetut liivatelehdet.
Levitä jäiset mustikat (n. 1 1/2 dl) kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka Parhaat kylmäpuristettu mustikkatäysmehu 350 mlHinta 4,79/kpl13,40/l
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Plussa-etu −16 %Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakastePlussa-kortillaEtuhinta 7,00/4 kpl8,75/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (10,45/kg)
- Pakkasmarja mustikka 1kg suomalainen pakasteHinta 9,65/kpl9,65/kg
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Plussa-etu −20 %Meira kardemumma jauhettu 8g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,76/kpl95,00/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,45/kpl85,29/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,70/kpl3,69/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(112 arviota)
- yli 60 min4,1(343 arviota)
- yli 60 min4,5(184 arviota)
- yli 60 min4,0(293 arviota)
- yli 60 min3,3(97 arviota)
- yli 60 min4,0(39 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min3,9(515 arviota)
Arvostele resepti
- Puh6 kuukautta sittenTäydellinen
- SeKu1 vuosi sittenTein tuoreista mustikoista ja lopputulos oli herkullinen. Sokeria voisi jopa hieman vähentää. Olemme diabeetikkoja ja tottuneet vähemmän makeaan.
- kakku3 vuotta sittenIhan hyvä ja näyttävä kakku. Pohja aavistuksen liian kova ja kardemumman olisi voinut jättää pois kokonaan, tuo pullamaisen sivumaun.
- 4x mummi3 vuotta sittenTein kakun omista metsämustikoista, joten laitoin mousseen suositellun määrän, mutta päälle sen verran että suht koht täyttyi. Meni enemmän kuin dl. Tein 20cm vuokaan ja hyvän kokoinen tuli. Pidin vähän aikaa jääkaapissa ja sitten marjat ja mehu päälle.
- Hätäinen4 vuotta sittenHei. Olen aina tehnyt ns. päällimmäisen kerroksen samassa tohinassa. Mikä on syynä että kakkua täytyy hyydyttää jääkaapissa ennen kiillekerroksen tekemistä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJaakko, kakun voi tehdä ohjeen mukaan 20 cm irtopohjavuokaan, mutta tällöin kakku jää hieman matalammaksi. Halutessaan reseptin voi suurentaa kertoimella 1,25, jos käytössä on 20 cm irtopohjavuoka.
- Jaakko4 vuotta sittenKun teen kakun 20cm irtopohjavuokaan, niin tarvitseeko ohjeen määriä suurentaa? 🙂
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenFanni, mustikkajuustokakun pohjan voi valmistaa gluteenittomana esimerkiksi gluteenittomia Pirkka kauradigestive -keksejä käyttämällä.
- Fanni4 vuotta sittenAisniin. Äitini on keliaakikko. Millä gluteenittomalla tuotteella voisin korvata digestivet?
- Fanni4 vuotta sittenAivan loistava resepti. Maistui anopillekin. Vähensin sokerin määrää, mutta tuskin on liian imelä ohjeenkaan määrillä.
- O4 vuotta sittenPerun huonot kommenttini. Vuokani oli liian iso - mutta kuten toinenkin kommentoija sanoo, kuvasta saa käsityksen suuremmasta kakusta. Maku oli valmiina tosi hyvä ja kakku oli nättikin.
- O4 vuotta sittenKakusta tuli aivan lättänä piiras. Kuvassa se ob kakku... Pettymys :(
- O4 vuotta sitten1 dl mehua päälle on aivan liian vähän. Lisäsin vielä 2 dl
- Ali Baba4 vuotta sittenOstostoslistalta puuttuu yksi ainesosa, eli mustikkamehutiiviste
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKorkeiden kakkujen ystävä, resepti on testattu 18 cm vuoalla. Toki jos haluat kakusta erityisen korkean, voi täytteen päärää jonkin verran lisätä.
- Korkeiden kakkujen ystävä4 vuotta sittenHei! Onko esimerkkikuvassa todella käytetty 18cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa ja yksinkertaista täytemäärää? Kakku näyttää mielestäni suuremmalta... Monesti muutenkin mallikuvissa kakku näyttää korkeammalta tai suuremmalta, mitä ohjeesta todellisuudessa tulee. Halusin varmistaa tämän vielä ennen leipomista, jotta tiedän tarvittaessa tehdä tuplamäärän täytettä hieman isompaan vuokaan :) (pohjan määrä riittää hyvin 24vm vuoallekin)
- Hölml4 vuotta sittenHei mitä suluissa oleva à tarkoittaa reseptissä? Esim 2 rasiaa vanilja tuorejuustoa (à 180g)?
- Koekeittiö4 vuotta sittenHei Hölml, Ilmaus à on ranskan prepositiosta lainattu tapa merkitä kappalehintaa tai muuta yksikkökohtaisesti laskettavaa ominaisuutta. Resepteissä sitä käytetään ilmaisemaan yksikköpainoa, eli tässä tapauksessa yhden tuorejuustorasian paino on 180 grammaa.
- Sinnu5 vuotta sittenHei tekisin kakkua useamman viikon päästä oleviin juhliin. Voinko pakastaa ilman koristehyydynettä ja viimeistellä sulatuksen jälkeen , vai kärsiikö rakenne jäädytys/sulatus rumbassa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSinnu, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin sulamaan ajoissa.
- Leipuri5 vuotta sittenHei voiko pakastemustikat korvata valmiilla mustikkasoseella???
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri, juustokakun täytteeseen voi hyvin laittaa valmista mustikkasosetta pakastemustikoiden sijaan. Kakun pinnasta taas tulee kokonaisilla pakastemustikoilla kauniimpi.
- Allerginen5 vuotta sittenVoiko sitruunamehun korvata muulla, koska olen allerginen sitrushedelmille
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAllerginen, sitruunamehun tilalla voi käyttää hyvin jotakin muuta mehua.
- Ihastunut kakkuun.5 vuotta sittenToinen kakku nyt tekeillä,ei se niin nökö nuukaa ole vaikka niitä mustikoita laittaa sen 200 g ja päälle lisäksi oma määränsä,olen niin tehnyt ja hyvää on ollut.(oisko vielä parempaa jos olisin vähemmän laittanut sitä saan nyt miettiä.)
- Joulumuori5 vuotta sittenMiten saat 5 liivate lehteä sulamaan 2rkl sitruunamehua.??
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJoulumuori, liotettujen ja pehmenneiden liivatteiden tulisi sulaa ohjeen mukaan tähän nestemäärään.
- Juustokakkuihin ihastunut5 vuotta sittenPaljonkohan mahtaa mustikkajuustokakussa olla 100g:ssa kaloreita, ..hyvää on,
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJuustokakkuihin ihastunut, kakulle ei valitettavasti ole laskettu energiasisältöä, mutta välitän toivetta tästä eteenpäin.
- Tein kakun, hyvää tuli5 vuotta sittena' tarkoittaa että yksi pussi on 200g ja siitä puolet eli 100g.