Mustikkajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
10 (150 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1/2 tl | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
5 | liivatelehteä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Pinnalle | |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2 | liivatelehteä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 068 kJ / 256 kcal |
Rasva | 16,3 g |
josta tyydyttynyttä | 10 g |
Hiilihydraatit | 22,5 g |
josta sokereita | 16,8 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Sulata ja soseuta täytteen mustikat (1 1/2 dl). Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehua ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon vedestä puristetetut liivatelehdet.
Levitä jäiset mustikat (n. 1 1/2 dl) kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Plussa-etu −7 %Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl8,75/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka Parhaat kylmäpuristettu mustikkatäysmehu 350 mlHinta 4,75/kpl13,29/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 4,45/kpl8,90/kg
- Pakkasmarja mustikka 1kg suomalainen pakasteHinta 9,95/kpl9,95/kg
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,39/kpl11,95/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,15/kpl143,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(327 arviota)
- yli 60 min4,6(177 arviota)
- 30 - 60 min3,8(147 arviota)
- yli 60 min4,0(264 arviota)
- yli 60 min3,3(85 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min3,9(448 arviota)
Arvostele resepti
- SeKu1 kuukausi sittenTein tuoreista mustikoista ja lopputulos oli herkullinen. Sokeria voisi jopa hieman vähentää. Olemme diabeetikkoja ja tottuneet vähemmän makeaan.
- kakku2 vuotta sittenIhan hyvä ja näyttävä kakku. Pohja aavistuksen liian kova ja kardemumman olisi voinut jättää pois kokonaan, tuo pullamaisen sivumaun.
- 4x mummi2 vuotta sittenTein kakun omista metsämustikoista, joten laitoin mousseen suositellun määrän, mutta päälle sen verran että suht koht täyttyi. Meni enemmän kuin dl. Tein 20cm vuokaan ja hyvän kokoinen tuli. Pidin vähän aikaa jääkaapissa ja sitten marjat ja mehu päälle.
- Hätäinen3 vuotta sittenHei. Olen aina tehnyt ns. päällimmäisen kerroksen samassa tohinassa. Mikä on syynä että kakkua täytyy hyydyttää jääkaapissa ennen kiillekerroksen tekemistä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, kakun voi tehdä ohjeen mukaan 20 cm irtopohjavuokaan, mutta tällöin kakku jää hieman matalammaksi. Halutessaan reseptin voi suurentaa kertoimella 1,25, jos käytössä on 20 cm irtopohjavuoka.
- Jaakko3 vuotta sittenKun teen kakun 20cm irtopohjavuokaan, niin tarvitseeko ohjeen määriä suurentaa? 🙂
- Fanni3 vuotta sittenAisniin. Äitini on keliaakikko. Millä gluteenittomalla tuotteella voisin korvata digestivet?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenFanni, mustikkajuustokakun pohjan voi valmistaa gluteenittomana esimerkiksi gluteenittomia Pirkka kauradigestive -keksejä käyttämällä.
- Fanni3 vuotta sittenAivan loistava resepti. Maistui anopillekin. Vähensin sokerin määrää, mutta tuskin on liian imelä ohjeenkaan määrillä.
- O3 vuotta sittenPerun huonot kommenttini. Vuokani oli liian iso - mutta kuten toinenkin kommentoija sanoo, kuvasta saa käsityksen suuremmasta kakusta. Maku oli valmiina tosi hyvä ja kakku oli nättikin.
- O3 vuotta sittenKakusta tuli aivan lättänä piiras. Kuvassa se ob kakku... Pettymys :(
- O3 vuotta sitten1 dl mehua päälle on aivan liian vähän. Lisäsin vielä 2 dl
- Ali Baba3 vuotta sittenOstostoslistalta puuttuu yksi ainesosa, eli mustikkamehutiiviste
- Korkeiden kakkujen ystävä3 vuotta sittenHei! Onko esimerkkikuvassa todella käytetty 18cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa ja yksinkertaista täytemäärää? Kakku näyttää mielestäni suuremmalta... Monesti muutenkin mallikuvissa kakku näyttää korkeammalta tai suuremmalta, mitä ohjeesta todellisuudessa tulee. Halusin varmistaa tämän vielä ennen leipomista, jotta tiedän tarvittaessa tehdä tuplamäärän täytettä hieman isompaan vuokaan :) (pohjan määrä riittää hyvin 24vm vuoallekin)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKorkeiden kakkujen ystävä, resepti on testattu 18 cm vuoalla. Toki jos haluat kakusta erityisen korkean, voi täytteen päärää jonkin verran lisätä.
- Hölml3 vuotta sittenHei mitä suluissa oleva à tarkoittaa reseptissä? Esim 2 rasiaa vanilja tuorejuustoa (à 180g)?
- Koekeittiö3 vuotta sittenHei Hölml, Ilmaus à on ranskan prepositiosta lainattu tapa merkitä kappalehintaa tai muuta yksikkökohtaisesti laskettavaa ominaisuutta. Resepteissä sitä käytetään ilmaisemaan yksikköpainoa, eli tässä tapauksessa yhden tuorejuustorasian paino on 180 grammaa.
- Sinnu4 vuotta sittenHei tekisin kakkua useamman viikon päästä oleviin juhliin. Voinko pakastaa ilman koristehyydynettä ja viimeistellä sulatuksen jälkeen , vai kärsiikö rakenne jäädytys/sulatus rumbassa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSinnu, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin sulamaan ajoissa.
- Leipuri4 vuotta sittenHei voiko pakastemustikat korvata valmiilla mustikkasoseella???
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri, juustokakun täytteeseen voi hyvin laittaa valmista mustikkasosetta pakastemustikoiden sijaan. Kakun pinnasta taas tulee kokonaisilla pakastemustikoilla kauniimpi.
- Allerginen4 vuotta sittenVoiko sitruunamehun korvata muulla, koska olen allerginen sitrushedelmille
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAllerginen, sitruunamehun tilalla voi käyttää hyvin jotakin muuta mehua.
- Ihastunut kakkuun.4 vuotta sittenToinen kakku nyt tekeillä,ei se niin nökö nuukaa ole vaikka niitä mustikoita laittaa sen 200 g ja päälle lisäksi oma määränsä,olen niin tehnyt ja hyvää on ollut.(oisko vielä parempaa jos olisin vähemmän laittanut sitä saan nyt miettiä.)
- Joulumuori4 vuotta sittenMiten saat 5 liivate lehteä sulamaan 2rkl sitruunamehua.??
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJoulumuori, liotettujen ja pehmenneiden liivatteiden tulisi sulaa ohjeen mukaan tähän nestemäärään.
- Juustokakkuihin ihastunut4 vuotta sittenPaljonkohan mahtaa mustikkajuustokakussa olla 100g:ssa kaloreita, ..hyvää on,
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJuustokakkuihin ihastunut, kakulle ei valitettavasti ole laskettu energiasisältöä, mutta välitän toivetta tästä eteenpäin.
- Tein kakun, hyvää tuli4 vuotta sittena' tarkoittaa että yksi pussi on 200g ja siitä puolet eli 100g.
- Mehevä4 vuotta sittenOnko kakussa käytetty Meiran vai Dr.Oetkerin liivatetta?