MustikkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mustikkajuustokakku sopii niin kesäiseksi herkuksi kuin itsenäisyyspäiväpöytäänkin. Kauniin värisessä kakussa maistuu häivähdys kardemummaa.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    10 (150 g)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    5
     
    liivatelehteä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Pinnalle

    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    liivatelehteä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 067 kJ / 255 kcal
    Rasva
    16,3 g
    josta tyydyttynyttä
    9,7 g
    Hiilihydraatit
    22,5 g
    josta sokereita
    16,7 g
    Proteiini
    3,6 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.

    Sulata ja soseuta täytteen mustikat (1 1/2 dl). Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.

    Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

    Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.

    Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehua ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on liuennut mehuun. Sekoita joukkoon vedestä puristetetut liivatelehdet.

    Levitä jäiset mustikat (n. 1 1/2 dl) kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka täysjyvädigestive 400g
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka Parhaat kylmäpuristettu mustikkatäysmehu 350 ml
      Hinta 4,79/kpl
      13,40/l
    • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
      Hinta 2,85/kpl
      7,13/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Plussa-etu −16 %
      Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 7,00/4 kpl
      8,75/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (10,45/kg)
    • Pakkasmarja mustikka 1kg suomalainen pakaste
      Hinta 9,65/kpl
      9,65/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,92/kpl
      115,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
    • Plussa-etu −20 %
      Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,76/kpl
      95,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,18/kpl
      6,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,70/kpl
      3,69/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (608 arviota)

    • Puh
      6 kuukautta sitten
      Täydellinen
    • SeKu
      1 vuosi sitten
      Tein tuoreista mustikoista ja lopputulos oli herkullinen. Sokeria voisi jopa hieman vähentää. Olemme diabeetikkoja ja tottuneet vähemmän makeaan.
    • kakku
      3 vuotta sitten
      Ihan hyvä ja näyttävä kakku. Pohja aavistuksen liian kova ja kardemumman olisi voinut jättää pois kokonaan, tuo pullamaisen sivumaun.
    • 4x mummi
      3 vuotta sitten
      Tein kakun omista metsämustikoista, joten laitoin mousseen suositellun määrän, mutta päälle sen verran että suht koht täyttyi. Meni enemmän kuin dl. Tein 20cm vuokaan ja hyvän kokoinen tuli. Pidin vähän aikaa jääkaapissa ja sitten marjat ja mehu päälle.
    • Hätäinen
      4 vuotta sitten
      Hei. Olen aina tehnyt ns. päällimmäisen kerroksen samassa tohinassa. Mikä on syynä että kakkua täytyy hyydyttää jääkaapissa ennen kiillekerroksen tekemistä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaakko, kakun voi tehdä ohjeen mukaan 20 cm irtopohjavuokaan, mutta tällöin kakku jää hieman matalammaksi. Halutessaan reseptin voi suurentaa kertoimella 1,25, jos käytössä on 20 cm irtopohjavuoka.
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Kun teen kakun 20cm irtopohjavuokaan, niin tarvitseeko ohjeen määriä suurentaa? 🙂
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Fanni, mustikkajuustokakun pohjan voi valmistaa gluteenittomana esimerkiksi gluteenittomia Pirkka kauradigestive -keksejä käyttämällä.
    • Fanni
      4 vuotta sitten
      Aisniin. Äitini on keliaakikko. Millä gluteenittomalla tuotteella voisin korvata digestivet?
    • Fanni
      4 vuotta sitten
      Aivan loistava resepti. Maistui anopillekin. Vähensin sokerin määrää, mutta tuskin on liian imelä ohjeenkaan määrillä.
    • O
      4 vuotta sitten
      Perun huonot kommenttini. Vuokani oli liian iso - mutta kuten toinenkin kommentoija sanoo, kuvasta saa käsityksen suuremmasta kakusta. Maku oli valmiina tosi hyvä ja kakku oli nättikin.
    • O
      4 vuotta sitten
      Kakusta tuli aivan lättänä piiras. Kuvassa se ob kakku... Pettymys :(
    • O
      4 vuotta sitten
      1 dl mehua päälle on aivan liian vähän. Lisäsin vielä 2 dl
    • Ali Baba
      4 vuotta sitten
      Ostostoslistalta puuttuu yksi ainesosa, eli mustikkamehutiiviste
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Korkeiden kakkujen ystävä, resepti on testattu 18 cm vuoalla. Toki jos haluat kakusta erityisen korkean, voi täytteen päärää jonkin verran lisätä.
    • Korkeiden kakkujen ystävä
      4 vuotta sitten
      Hei! Onko esimerkkikuvassa todella käytetty 18cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa ja yksinkertaista täytemäärää? Kakku näyttää mielestäni suuremmalta... Monesti muutenkin mallikuvissa kakku näyttää korkeammalta tai suuremmalta, mitä ohjeesta todellisuudessa tulee. Halusin varmistaa tämän vielä ennen leipomista, jotta tiedän tarvittaessa tehdä tuplamäärän täytettä hieman isompaan vuokaan :) (pohjan määrä riittää hyvin 24vm vuoallekin)
    • Hölml
      4 vuotta sitten
      Hei mitä suluissa oleva à tarkoittaa reseptissä? Esim 2 rasiaa vanilja tuorejuustoa (à 180g)?
    • Koekeittiö
      4 vuotta sitten
      Hei Hölml, Ilmaus à on ranskan prepositiosta lainattu tapa merkitä kappalehintaa tai muuta yksikkökohtaisesti laskettavaa ominaisuutta. Resepteissä sitä käytetään ilmaisemaan yksikköpainoa, eli tässä tapauksessa yhden tuorejuustorasian paino on 180 grammaa.
    • Sinnu
      5 vuotta sitten
      Hei tekisin kakkua useamman viikon päästä oleviin juhliin. Voinko pakastaa ilman koristehyydynettä ja viimeistellä sulatuksen jälkeen , vai kärsiikö rakenne jäädytys/sulatus rumbassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Sinnu, kakun voi pakastaa hyydyttämisen jälkeen. Kiille tehdään vasta pakastamisen jälkeen sulaneeseen kakkuun, joten kakku kannattaa pakastaa vuoassa. Juustokakku on hyvä sulattaa jääkaapissa ja se kannattaakin ottaa jääkaappiin sulamaan ajoissa.
    • Leipuri
      5 vuotta sitten
      Hei voiko pakastemustikat korvata valmiilla mustikkasoseella???
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Leipuri, juustokakun täytteeseen voi hyvin laittaa valmista mustikkasosetta pakastemustikoiden sijaan. Kakun pinnasta taas tulee kokonaisilla pakastemustikoilla kauniimpi.
    • Allerginen
      5 vuotta sitten
      Voiko sitruunamehun korvata muulla, koska olen allerginen sitrushedelmille
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Allerginen, sitruunamehun tilalla voi käyttää hyvin jotakin muuta mehua.
    • Ihastunut kakkuun.
      5 vuotta sitten
      Toinen kakku nyt tekeillä,ei se niin nökö nuukaa ole vaikka niitä mustikoita laittaa sen 200 g ja päälle lisäksi oma määränsä,olen niin tehnyt ja hyvää on ollut.(oisko vielä parempaa jos olisin vähemmän laittanut sitä saan nyt miettiä.)
    • Joulumuori
      5 vuotta sitten
      Miten saat 5 liivate lehteä sulamaan 2rkl sitruunamehua.??
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Joulumuori, liotettujen ja pehmenneiden liivatteiden tulisi sulaa ohjeen mukaan tähän nestemäärään.
    • Juustokakkuihin ihastunut
      5 vuotta sitten
      Paljonkohan mahtaa mustikkajuustokakussa olla 100g:ssa kaloreita, ..hyvää on,
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Juustokakkuihin ihastunut, kakulle ei valitettavasti ole laskettu energiasisältöä, mutta välitän toivetta tästä eteenpäin.
    • Tein kakun, hyvää tuli
      5 vuotta sitten
      a' tarkoittaa että yksi pussi on 200g ja siitä puolet eli 100g.