• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukanpunainen rahkatorttu

Puolukanpunainen rahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 269 kcal / annos (130g)

Ainekset

12 annosta
    • 150gpiparkakkuja
    • 75gValio Oivariinia

Täyte

    • 1ps(200 g)puolukoita (pakaste)
    • 2dlkuohukermaa
    • 1tlk(250 g)rahkaa
    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1dlsokeria
    • 3tlvanilliinisokeria

Puolukkakastike

    • 1ps(200 g)puolukoita (pakaste)
    • 2dlvettä
    • 1/2dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna piparkakut monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu, jäähtynyt rasva. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle muovikelmu. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Hienonna jäiset puolukat monitoimikoneessa, jätä hieman puolukoita koristeeksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, ranskankerma, sokeri, vanilliinisokeri, kermavaahto ja puolukkarouhe. Kaada seos vuokaan. Anna tortun jäätyä pakastimessa ainakin yön yli.
  3. Hienonna puolukkakastiketta varten jäiset puolukat monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon vesi ja sokeri. Tarjoa kastike esimerkiksi lasikannusta. Puolukkakastike säilyy jääkaapissa pari kolme päivää.
  4. Ota puolukkatorttu huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla. Puolukanpunainen rahkatorttu saa olla tarjottaessa hieman kohmeinen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 269 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia3,9 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa17,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua