Puolukanpunainen rahkatorttu
Rahkatorttu saa jouluisen makumaailman piparkakkupohjasta ja kauniin vaalenpunaisen värin puolukoista! Tarjoa jouluna jälkiruokana.
12 annostayli 60 min269 kcal / annos (130g)
Ainekset
12 annosta
- 150gpiparkakkuja
- 75gValio Oivariinia
Täyte
- 1ps(200 g)puolukoita (pakaste)
- 2dlkuohukermaa
- 1tlk(250 g)rahkaa
- 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1dlsokeria
- 3tlvanilliinisokeria
Puolukkakastike
- 1ps(200 g)puolukoita (pakaste)
- 2dlvettä
- 1/2dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Hienonna piparkakut monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu, jäähtynyt rasva. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle muovikelmu. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
- Hienonna jäiset puolukat monitoimikoneessa, jätä hieman puolukoita koristeeksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, ranskankerma, sokeri, vanilliinisokeri, kermavaahto ja puolukkarouhe. Kaada seos vuokaan. Anna tortun jäätyä pakastimessa ainakin yön yli.
- Hienonna puolukkakastiketta varten jäiset puolukat monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon vesi ja sokeri. Tarjoa kastike esimerkiksi lasikannusta. Puolukkakastike säilyy jääkaapissa pari kolme päivää.
- Ota puolukkatorttu huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla. Puolukanpunainen rahkatorttu saa olla tarjottaessa hieman kohmeinen.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 269 kcal1 120 kJ
- Proteiinia 3,9 g
- Hiilihydraatteja21,8 g
- Rasvaa17,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi