• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marmoroitu puolukkajäädyke

Marmoroitu puolukkajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 155 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Puolukkaraita

Koristeeksi

    • puolukoita
    • piparkakkuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kohmeiset puolukat sokerin kanssa monitoimikoneessa sileäksi kastikkeeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä munavaahto ja kermaseos kevyesti sekoittaen. Kaada puolukkakastike joukkoon ja sekoita jäädykemassaa isolla haarukalla muutaman kerran.
  4. Kastele 1,8 litran rengasvuoka kylmällä vedellä. Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä foliolla. Jäädytä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi puolukoilla ja piparkakuilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 155 kcal648 kJ
  • Proteiinia5,51 g
  • Hiilihydraatteja16,4 g
  • Rasvaa9,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille