Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Marmoroitu puolukkajäädykeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marmoroitu puolukkajäädyke

Marmoroitu puolukkajäädyke on rahkapohjainen, jouluinen jälkiruoka, johon saat makua ja pinkkiä väriä puolukoista. Koristele puolukoilla ja piparkakuilla.

Ainekset

12 annosta

Puolukkaraita

Koristeeksi

    • puolukoita
    • piparkakkuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kohmeiset puolukat sokerin kanssa monitoimikoneessa sileäksi kastikkeeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä munavaahto ja kermaseos kevyesti sekoittaen. Kaada puolukkakastike joukkoon ja sekoita jäädykemassaa isolla haarukalla muutaman kerran.
  4. Kastele 1,8 litran rengasvuoka kylmällä vedellä. Kaada jäädykemassa vuokaan ja peitä foliolla. Jäädytä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi puolukoilla ja piparkakuilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille25 arvostelua