Puolukka-jogurttijäätelö ja suolakinuskiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-jogurttijäätelö ja suolakinuski

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikas puolukka-jogurttijäätelö viimeistellään suolaisen makealla suolakinuskilla sekä murustelluilla pipareilla tai kekseillä.

    Ainekset

    4–6 annosta
    2 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vaaleaa siirappia
    tai
    3 dl
     
    tai
    150 g
     
    puolukoita
    tai

    Suolakinuski

    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    2 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    3/4 tl
     
    hienoa merisuolaa
    tai

    Lisäksi

    1/2 pkt (à 260 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    905 kJ / 216 kcal
    Rasva
    6,8 g
    josta tyydyttynyttä
    4,3 g
    Hiilihydraatit
    36,9 g
    josta sokereita
    33,1 g
    Proteiini
    1,5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Mittaa vesi, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Soseuta puolukat, lisää liemeen ja kiehauta vielä. Jäähdytä sokeriliemi.

    Sekoita jogurtti ja sokeriliemi keskenään. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin puoli tuntia, kunnes jäätelö on valmista. Lusikoi seos pakasterasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluun saakka. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita massa pakastuksen kestävään kulhoon ja jäädytä jäätelöä pakastimessa 4–6 tuntia. Sekoita pakastamisen alkuvaiheessa massaa vähintään puolen tunnin välein kolme kertaa sähkövatkaimella, jotta rakenteesta tulee kuohkea.

    Valmista suolakinuski. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoitellen, kunnes seos paksunee, noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä, mausta suolalla ja jäähdytä. Kastike paksuuntuu jääkaapissa.

    Ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja tarjoilukulhoihin. Tarjoile suolakinuskin ja murusteltujen keksien kanssa.

    Vinkki! Suolakinuski valmistuu myös tölkillisestä kondensoitua maitoa. Poista metallipurkista etiketti. Laita purkki kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy. Keitä 2–3 tuntia välillä käännellen. Keittoaika riippuu siitä, miten paksua haluat kastikkeesta. Ota purkki pois kattilasta, avaa ja mausta suolalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu maustamaton jogurtti 750g Asidofilus-Bifidus
      Hinta 2,29/kpl
      3,05/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
      Hinta 2,59/kpl
      9,96/kg
    • Pirkka maustamaton AB-jogurtti 1kg laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      1,79/kg
    • Plussa-etu
      Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg rasvaton laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/2 kpl
      2,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl (2,59/kg)
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikas
      Hinta 1,35/kpl
      1,69/kg
    • LU Bastogne kandisokerikeksi 200g
      Hinta 2,85/kpl
      14,25/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (25 arviota)

    • Sirpa
      3 vuotta sitten
      Jäätelökoneeseen kaadetusta "massasta" tuli niin nestemäistä, että jäätelöä ei tullut vaikka pyöritin 45 min, edelleen oli ihan smoothia. Olisiko puolukat pitänyt valuttaa soseutuksen jälkeen ? Punnitsin kyllä (valmiin) Pirkka puolukkasoseen 150g ja todellakin lopputulos täysin juokseva. Mitä tuo 150g olisi desilitroina, jos seuraavalla kerralla kokeilen pakastepuolukoista...
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Sirpa, harmillista ettei jäätelön teko onnistunut. Todennäköisesti valmiissa puolukkasurvoksessa puolukoissa oleva neste on irronnut kokonaan marjoista, jolloin survos on nestemäisempää kuin kokonaisista marjoista juuri itse tehty, minkä takia seos jäi nestemäiseksi. Resepti on tosiaan testattu kokonaisilla puolukoilla, 150 g marjoja on n. 2 desilitraa.