Hyppää sisältöön
Puolukka-jogurttijäätelö ja suolakinuskiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-jogurttijäätelö ja suolakinuski

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikas puolukka-jogurttijäätelö viimeistellään suolaisen makealla suolakinuskilla sekä murustelluilla pipareilla tai kekseillä.

    Ainekset

    4–6 annosta

    Suolakinuski

    • 2 dl fariinisokeria
    • 2 dl kuohukermaa
    • 3/4 tl hienoa merisuolaa

    Lisäksi

    Ravintosisältö

    • Energia
      905 kJ / 216 kcal
    • Rasva
      6,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,3 g
    • Hiilihydraatit
      36,9 g
    • josta sokereita
      33,1 g
    • Proteiini
      1,5 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa vesi, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Soseuta puolukat, lisää liemeen ja kiehauta vielä. Jäähdytä sokeriliemi.
    2. Sekoita jogurtti ja sokeriliemi keskenään. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin puoli tuntia, kunnes jäätelö on valmista. Lusikoi seos pakasterasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluun saakka. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita massa pakastuksen kestävään kulhoon ja jäädytä jäätelöä pakastimessa 4–6 tuntia. Sekoita pakastamisen alkuvaiheessa massaa vähintään puolen tunnin välein kolme kertaa sähkövatkaimella, jotta rakenteesta tulee kuohkea.
    3. Valmista suolakinuski. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoitellen, kunnes seos paksunee, noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä, mausta suolalla ja jäähdytä. Kastike paksuuntuu jääkaapissa.
    4. Ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja tarjoilukulhoihin. Tarjoile suolakinuskin ja murusteltujen keksien kanssa.
    Vinkki! Suolakinuski valmistuu myös tölkillisestä kondensoitua maitoa. Poista metallipurkista etiketti. Laita purkki kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy. Keitä 2–3 tuntia välillä käännellen. Keittoaika riippuu siitä, miten paksua haluat kastikkeesta. Ota purkki pois kattilasta, avaa ja mausta suolalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Jakobsens Luomu agavesiirappia vaalea 350g
      Hinta 3,45/kpl
      9,86/kg
    • Pirkka Luomu maustamaton jogurtti 750g Asidofilus-Bifidus
      Hinta 2,29/kpl
      3,05/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
      Hinta 2,59/kpl
      9,96/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Dansukker Vaalea Luomusiirappi 400g
      Hinta 2,35/kpl
      5,88/kg
    • Dansukker Vaalea Siirappi 700g
      Hinta 2,39/kpl
      3,41/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Valio A+ laktoositon maustamaton jogurtti 1kg
      Hinta 2,49/kpl
      2,49/kg
    • Juustoportti täyteläinen AB-luonnonjogurtti 1kg maustamaton laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      2,35/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/l
    • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
      Hinta 3,29/kpl
      26,32/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
      Hinta 2,79/kpl
      11,16/kg
    • LU Bastogne kandisokerikeksi 200g
      Hinta 2,65/kpl
      13,25/kg
    • Plussa-etu −16 %
      Lotus biscoff keksi 250g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/2 kpl
      8,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,39/kpl (9,56/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (25 arviota)

    • Sirpa
      4 vuotta sitten
      Jäätelökoneeseen kaadetusta "massasta" tuli niin nestemäistä, että jäätelöä ei tullut vaikka pyöritin 45 min, edelleen oli ihan smoothia. Olisiko puolukat pitänyt valuttaa soseutuksen jälkeen ? Punnitsin kyllä (valmiin) Pirkka puolukkasoseen 150g ja todellakin lopputulos täysin juokseva. Mitä tuo 150g olisi desilitroina, jos seuraavalla kerralla kokeilen pakastepuolukoista...
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Sirpa, harmillista ettei jäätelön teko onnistunut. Todennäköisesti valmiissa puolukkasurvoksessa puolukoissa oleva neste on irronnut kokonaan marjoista, jolloin survos on nestemäisempää kuin kokonaisista marjoista juuri itse tehty, minkä takia seos jäi nestemäiseksi. Resepti on tosiaan testattu kokonaisilla puolukoilla, 150 g marjoja on n. 2 desilitraa.