• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukka-suklaatiikerijäädyke

Tiikerijäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi. Se on raikas puolukan- ja suklaanmakuinen päätös jouluaterialle.
Puolukka-suklaatiikerijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 420 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta

Koristeluun

    • puolukoita, suklaata

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata suklaa paloiteltuna mikrossa (300 w noin 10 s. kerrallaan), mutta jätä muutama pala koristerouhetta varten. Sekoita tasaiseksi. Soseuta kohmeiset marjat, sokeri ja mehu monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon mascarpone.
  2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon. Lisää suklaaseos hieman jäähtyneenä kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen suklaaseoksen joukkoon ja mausta vielä 1 rkl sokeria.
  3. Huuhdo rengasvuoka (1,8 ) kylmällä vedellä. Kaada vuokaan ensin suklaaseos ja sitten keskelle vuokaa painavampaa puolukkaseosta. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta pakastimeen. Pakasta vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  4. Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kiehuvaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla ja rouhitulla suklaalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 420 kcal1 770 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua