Kurpitsajuustokakku
Kurpitsajuustokakku on syksyn herkku, joka sopii hyvin myös halloweenin juustokakuksi. Noin 1,05€/annos.
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 1(1,1 kg)myskikurpitsa
- n. 3/4dlvettä
- 1pkt(260 g)Pirkka Elise kandisokerikeksejä
- 50gvoita
Täyte
- 3rs(à 180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 4kananmunaa
- 1tlsokeria
- 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1 1/4dlfariinisokeria
- 1 1/2-2tlkanelia
- 1tlpomeranssinkuorta
- 1/2tlneilikkaa
- 1/2tlinkivääriä
Valmistus
yli 60 min- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja kuori ja kuutioi ne.
- Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja loppuvaiheessa muussaa kurpitsoja kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella ja jäähdytä sose.
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja 3 kananmunaa tasaiseksi kierrevatkaimella. Älä vatkaa, jotta täytteeseen ei muodostu ilmakuplia. Siivilöi joukkoon 1 rkl maissitärkkelystä samalla sekoittaen. Ota täytteestä 1 dl sivuun ja mausta se sokerilla.
- Lisää loppuun täytteeseen fariinisokerin joukkoon sekoitetut mausteet, 1 rkl siivilöityä maissitärkkelystä, 1 kananmuna sekä 5 dl kurpitsasosetta.
- Kaada kurpitsatäyte keksipohjan päälle. Lusikoi vaalea juustokakkumassa laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Peitä kakun pinta leivinpaperilla noin 30 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä.
- Jätä kakku vuokaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna kakun vetäytyä yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä ja tarjoa jääkaappikylmänä.
Tiesitkö että...
Huom! Paistettava juustokakku halkeaa helposti jonkin verran. Halkeamia voi estää jäähdyttämällä kakku hitaasti. Koristele kypsä kakku halutessasi pekaanipähkinöillä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen päättänyt kokeilla joka kuuukausi jotain itselleni uutta kasvista ja nyt vuorossa oli myskikurpitsa. Hienoa, että tarjolla on näitä k-ruokareseptejä, niin voi kokeilla välillä jotain erilaista. Pidin varmuudeksi uunissa 20 minuuttia kauemmin, kuin ohjeessa, kun keskusta näytti kypsymättömälle. Tämä resepti sitoo pitkäksi ajaksi kotiin, sillä valmistumisen jälkeen jäähdytin ensin uunissa, sitten huoneenlämmössä ha vasta lopuksi jääkaapissa. Maku on melko hyvä, hieman paahteinen, nautin sulautettujen pakastemansikoiden kansaa, jotta sain kaipaamani happamuuutta mukaan. Kovia rasvoja ja sokeria on paljon, joten ei ihan mikään jokapäivän herkku.
Ei ihan toiminut. En tiedä menikö jotain pieleen, oudon makuinen.
Ihan maistuva! 🍰☕️
Kaipasin jotain lisäystä...vähän kuiva!
Ei täyttänyt odotuksia.