• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tummat kauralastuleivokset

Tummat kauralastuleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 18 kpl
  • 30 - 60 min
  • 155 kcal / annos (40g)

Ainekset

n. 18 kpl
    • 125gPirkka leivontamargariinia tai meijerivoita
    • 2 1/2dlPirkka kaurahiutaleita
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1tlPirkka leivinjauhetta
    • 1/2dlmaitoa

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  2. Nosta kahdella lusikalla noin 6 isohkoa nokaretta/pelti leivinpaperinpäälle pellille.
  3. Paista lastut 200 asteessa uunin keskitasolla 5-6 minuuttia. Nosta lastut heti jäähtymään esimerkiksi kaulimen tai pullon päälle, joilloin saat kuperia lastuja. (Voit myös halutessasi jättää lastut tasaisiksi.)
  4. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon raparperisose, vanilliinisokeri ja kaneli. Pursota seos lastuille ja koristele leivokset viipaloiduilla mansikoilla. Tarjoa heti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 155 kcal649 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille