Savustettu sampi
Ronskin näköinen sampi savustuu mehevän maukkaaksi. Sammen savustettuna lähes siikamaisen pehmeä liha on suurta herkkua.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,5 kg)sampi
- 1-1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
Lisäksi
- n. 2dlleppäpuruja tai -haketta
- 3sokeripalaa
Valmistus
yli 60 min- Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
- Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin 4 tuntia jääkaapissa.
- Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
- Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
- Laita sampi savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta sampea 35-45 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.
- Tarjoa savustettu sampi keitettyjen perunoiden, grillatun fenkolin ja sinapilla maustetun ranskankermakastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Rustokaloihin kuuluvalla sammella ei ole selkärankaa, vaan rustomainen selkärakenne, jonka yhteydessä on selkäydin. Tämä selkäydin saattaa savustuksen yhteydessä paljastua, jos savustuslämpötila on liian kuuma. Pitkän valkoisen selkäytimen voi poistaa saksilla leikkaamalla. Savustuslämpötila olisi hyvä olla noin 100 astetta, jotta savua ehtii muodostua ja savustettava kala ei pääse kuivumaan.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi