Savustettu sampi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ronskin näköinen sampi savustuu mehevän maukkaaksi. Sammen savustettuna lähes siikamaisen pehmeä liha on suurta herkkua.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 1,5 kg) | sampi tai |
1–1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 2 dl | leppäpuruja tai -haketta tai |
3 | sokeripalaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 526 kJ / 126 kcal |
Rasva | 3,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 0,6 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 22,7 g |
Suola | 1,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin 4 tuntia jääkaapissa.
Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
Laita sampi savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta sampea 35–45 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.
Tarjoa savustettu sampi keitettyjen perunoiden, grillatun fenkolin ja sinapilla maustetun ranskankermakastikkeen kanssa.
Rustokaloihin kuuluvalla sammella ei ole selkärankaa, vaan rustomainen selkärakenne, jonka yhteydessä on selkäydin. Tämä selkäydin saattaa savustuksen yhteydessä paljastua, jos savustuslämpötila on liian kuuma. Pitkän valkoisen selkäytimen voi poistaa saksilla leikkaamalla. Savustuslämpötila olisi hyvä olla noin 100 astetta, jotta savua ehtii muodostua ja savustettava kala ei pääse kuivumaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(293 arviota)
- yli 60 min4,1(41 arviota)
- 30 - 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min3,2(50 arviota)
- alle 30 min3,3(12 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,0(213 arviota)
- yli 60 min3,8(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (4 arviota)