• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savustettu lohi

Meheväksi savustettu lohifilee on monen suosikki. Käytä savustamiseen perinteistä savustuspönttöä tai sähkösavustinta.
Savustettu lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 163 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 800gkirjolohi- tai lohifileetä
    • 2tlkarkeaa merisuolaa
    • (pieni katajanoksa, 2 palaa sokeria)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi kalafileen pinta talouspaperilla ja nypi fileestä halutessasi ruodot pois.
  2. Ripottele suola fileen päälle, kääri filee voipaperiin ja anna suolaantua vähintään puoli tuntia, mielellään 2 tuntia viileässä. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
  3. Levitä kourallinen savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. (Lisää sokeria). Lämmitä savustin grillissä. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalafilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.
  4. Savusta fileetä noin 30 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Savustusajat ovat ohjeellisia, sillä kalafileen koko ja savustusolosuhteet vaikuttavat kypsymiseen, 500 g kalaa kypsyy noin 20 minuutissa, 1 kg noin 40 minuutissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 163 kcal683 kJ
  • Proteiinia16,6 g
  • Hiilihydraatteja0 g
  • Rasvaa10,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15