Savustettu lohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Meheväksi savustettu lohifilee on monen suosikki. Käytä savustamiseen perinteistä savustuspönttöä tai sähkösavustinta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- n. 800 g kirjolohi- tai lohifileetä
- 2 tl karkeaa merisuolaa
- (pieni katajanoksa, 2 palaa sokeria)
Ravintosisältö
- Energia624 kJ / 149 kcal
- Rasva9,3 g
- josta tyydyttynyttä1,8 g
- Hiilihydraatit0 g
- josta sokereita0 g
- Proteiini16,4 g
- Suola1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Pyyhi kalafileen pinta talouspaperilla ja nypi fileestä halutessasi ruodot pois.
- Ripottele suola fileen päälle, kääri filee voipaperiin ja anna suolaantua vähintään puoli tuntia, mielellään 2 tuntia viileässä. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
- Levitä kourallinen savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. (Lisää sokeria). Lämmitä savustin grillissä. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalafilee savustimen ritilän päälle nahkapuoli alaspäin. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.
- Savusta fileetä noin 30 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Savustusajat ovat ohjeellisia, sillä kalafileen koko ja savustusolosuhteet vaikuttavat kypsymiseen, 500 g kalaa kypsyy noin 20 minuutissa, 1 kg noin 40 minuutissa.
Vinkki! Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,1(43 arviota)
- 30 - 60 min3,9(104 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,4(26 arviota)
- yli 60 min3,8(9 arviota)
- alle 30 min3,6(21 arviota)
- yli 60 min3,7(133 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (299 arviota)
- Larissa1 vuosi sittenKalassa täytyy olla suolaa enemmän kuin ohjeessa.
- Veli-Matti2 vuotta sittenSiis 2 teelusikallista merisuolaa lähes kilon fileeseen, väitän ettei riitä