Savustettu siikaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu siika

Kalan savustaminen on pitkälti omien makumieltymyksien etsintää. Kokeilemalla erilaisia tapoja löytää omaan makuun sopivat arvot. Noin 3,20€/annos.

Ainekset

4 annosta
  • n. 800gkokonaista siikaa perattuna
  • 2tlkarkeaa merisuolaa
  • (pieni katajanoksa, 2 palaa sokeria)

Valmistus

yli 60 min
 1. Pyyhi peratun ja suomustetun kalan pinta ja sisus talouspaperilla. Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
 2. Levitä 3 dl savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä sokeripalat, jotka antavat kalalle kauniin värin. Laita savustimen pohjalle lastujen päälle rasvapelti ja nosta kala savustimen ritilän päälle. Sulje kansi. Esilämmitä kaasugrilli 200 asteeseen ja nosta savustuslaatikko grilliin.
 3. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Savusta siikaa noin 30-50 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kala on kypsää, kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti. .

Tiesitkö että...

Savustusajat ovat ohjeellisia, sillä savustusolosuhteet ja savustettavan kalan koko vaikuttavat kypsymiseen. 1 kg kalaa kypsyy noin 40 minuutissa. Savukala on kypsää kalan sisälämpötilan ollessa noin 60 astetta. Kala pyritään savustamaan mahdollisimman matalassa lämpötilassa, jottei kalasta tulisi kuivaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
 • Siika kokonainen tuore Suomi
  Siika kokonainen tuore Suomi
  17,99/kg
 • Meira Merisuola 800g karkea
  Meira Merisuola 800g karkea
  0,79/kpl
  0,99/kg
 • Jozo karkea merisuola 500g
  Jozo karkea merisuola 500g
  Plussa-kortillaPlussa-tarjous
  -10 %
  3,502 kpl
  1,95/kpl
  3,90/kg
 • Dansukker iso kandisokeri 500g
  Dansukker iso kandisokeri 500g
  2,65/kpl
  5,30/kg
 • Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
  Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
  1,19/kpl
  2,38/kg
 • Dansukker Pulmu palasokeri 750g
  Dansukker Pulmu palasokeri 750g
  1,49/kpl
  1,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille30 arvostelua