Hyppää sisältöön
Helppo kanelinen puolukkapiirasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo kanelinen puolukkapiiras

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo kanelinen puolukkapiirakka kruunaa kahvipöydän!

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl Pirkka ruis- tai kaurahiutaleita
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1/2 dl sokeria
    • 100 g leivontamargariinia tai 1 dl juoksevaa margariinia
    • margariinia
    • 1 kananmuna

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 141 kJ / 273 kcal
    • Rasva
      15,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      7,1 g
    • Hiilihydraatit
      28,8 g
    • josta sokereita
      16,1 g
    • Proteiini
      4,2 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita vehnäjauhot, hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää sulatettu margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
    2. Levitä päälle puolukat. Sekoita 1 rkl sokeria ja 1/2 tl kanelia keskenään. Ripottele seos puolukoiden päälle.
    3. Sekoita ranskankerma, maito, muna ja sokeri kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
    4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
    Vinkki! Ranskankerman ja maidon tilalla voi käyttää 2 dl kermaviiliä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (71 arviota)

    • Maija
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti muuten,mutta puolukoita ehkä liikaa,jäi happamaksi.Puolukoihin sokeria.