• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo kanelinen puolukkapiiras

Helppo kanelinen puolukkapiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 267 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

    • 1rklsokeria
    • n. 1/2tlkanelia
    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dlmaitoa
    • 1Pirkka kananmuna
    • 3/4dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää sulatettu margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä päälle puolukat. Sekoita 1 rkl sokeria ja 1/2 tl kanelia keskenään. Ripottele seos puolukoiden päälle.
  3. Sekoita ranskankerma, maito, muna ja sokeri kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Ranskankerman ja maidon tilalla voi käyttää 2 dl kermaviiliä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 267 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia4,12 g
  • Hiilihydraatteja28,4 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5