• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkapuuro

Terveellinen ruis ja kirpeä puolukka ovat mahtava makupari, josta syntyy herkullinen puuro. Tarjoa puolukkapuuro aamiaiseksi tai välipalana.
Puolukkapuuro
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 56,7 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/2lvettä
    • n. 1lpuolukoita
    • tai
    • 1/2lpuolukkasurvosta
    • 4-5dlruisjauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1 1/2-2dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi. Lisää marjat ja jauhot ripotellen kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 1 tunti.
  2. Mausta sokerilla ja keitä vielä, kunnes sokeri on liuennut puuroon.
  3. Tarjoa sokerin ja kylmän maidon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 56,7 kcal237 kJ
  • Proteiinia0,98 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa0,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1