RaparperivispipuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperivispipuuro

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Ihanan kuohkeassa raparperivispipuurossa maistuu kesä! Tarjoa perinteisesti maidon kanssa tai herkkujälkkärinä vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 l (500 g)
 
raparperia paloiteltuna
tai
1 l
 
vettä
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 tlk (2,5 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
338 kJ / 81 kcal
Rasva
1,8 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
13,8 g
josta sokereita
9,1 g
Proteiini
1,4 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Mittaa vesi, raparperit ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät.

Lisää mannasuurimot joukkoon samalla kierrevatkaimella sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita välillä pohjaa myöten.

Mausta puuro vaniljasokerilla ja suolalla. Jäähdytä puuro kylmässä vesialtaassa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai maidon kanssa.

Vinkki! Jos haluat puuroon väriä, korvaa osa raparpereista mansikoilla tai käytä koristeluun tuoreita mansikoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen mannasuurimo 1kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (20 arviota)