
Purjo-perunasosekeitto
Perinteinen purjo-perunasosekeitto on mitä ihanin lämmittävä sosekeitto. Pehmeä purjososekeitto sopii lounaskeitoksi leivän kanssa tai alkuruoaksi.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 4-5(400 g)Pirkka jauhoista perunaa (punainen pussi)
- 2(400 g)pientä purjoa
- 1(100 g)sipuli
- 1rklrypsiöljyä
- 6dlvettä
- 1tltimjamia
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja paloittele perunat. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Paloittele myös vihreät osat, jätä kuivat osat käyttämättä. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota purjoa ja sipulia öljyssä kattilassa, kunnes ne pehmenevät hieman. Älä ruskista. Lisää perunat, vesi ja fondi. Mausta timjamilla.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Soseuta kasvikset liemineen tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Lisää lopuksi ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja tarkista maku, kuohkeuta lopuksi sauvasekoittimella.
Tiesitkö että...
Valuta halutessasi koristeeksi hiukan ruokakermaa tai koristele paistetulla purjolla.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet
Kokeile myös
- alle 30 min3,0(13 arvostelua)
- alle 30 min3,7(85 arvostelua)
- alle 30 min3,9(71 arvostelua)
Kommentoi
Kylläpä on hyvää ja helppotekoista! ❤