Lohi-bisque eli soseutettu kalakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-bisque eli soseutettu kalakeitto

Bisque on kermainen sosekeitto, joka valmistetaan usein hummerista tai ravuista. Herkullinen lohi-bisque maistuu arkena tai juhlavamman aterian alkuruokana. Noin 3,65€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(350 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • 2(150 g)porkkanaa
    • pala(10 cm)purjoa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklöljyä
    • 8dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 500glohifileetä
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • tuoretta tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat sekä valkosipuli. Suikaloi huuhdeltu purjo.
  2. Kuullota purjoa ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, perunat, vesi sekä mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia.
  3. Poista lohifileestä nahka ja kuutioi lohi. Lisää lohikuutiot keittoon ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  4. Siirrä kattila sivuun ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma sekä sitruunanmehu ja soseuta kuohkeaksi. Kuumenna keitto ja ripottele pinnalle tuoretta tilliä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille