• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kipparin peruna-purjososekeitto

N. 1,10€/annos.
Kipparin peruna-purjososekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 49,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 250 g)purjo
    • 6-7(n. 750 g)jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
    • 1rkltuoretta timjamia
    • 1rklöljyä
    • 8dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1tlkokonaisia viherpippureita
    • 1tlk(2 1/2 dl)Valio Kippari savujuusto -ruokakermaa

Pinnalle

    • tuoretta timjamia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja paloittele perunat. Hienonna timjami.
  2. Kuullota purjoa öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää perunat ja timjami. Sekoittele hetki.
  3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta. Murustele keittoon kasvisliemikuutio. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 49,3 kcal206 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja5,46 g
  • Rasvaa2,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua