Yrttikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Lempeän makuinen yrttikeitto sopii alku- tai pääruoaksi. Tähän keittoon voit käyttää lempiyrttejäsi tai korvata osan yrteistä rucolalla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
6–8 (700 g) | Pirkka jauhoista perunaa (punainen pussi) tai |
1 (300 g) | purjo tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
25 g | voita tai |
8–9 dl | vettä tai |
2 rkl | tai |
1 1/2 dl | tai |
1 ruukku | tai |
1 ruukku | vesikrassia tai |
1/2 ruukkua | lehtipersiljaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Koristeluun | |
---|---|
1/2 dl | tai |
1/2 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 368 kJ / 88 kcal |
Rasva | 3,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 10,3 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 2 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja kuutioi perunat. Leikkaa purjosta vihreä osa pois. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
Kuullota kasvikset voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 12 minuuttia, tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
Lisää ruokakerma, yrtit ja mustapippuri kuumaan keittoon. Soseuta keitto varovasti sauvasekoittimella.
Valuta annosten pinnalle ruokakermaa ja viimeistele keitot hienonnetulla lehtipersiljalla.
Nypi puuvartisista yrteistä kuten rosmariinista ja timjamista lehdet. Näitä riittää myös pienempi määrä, joten yhdistä ne miedompiin yrtteihin kuten basilikaan ja lehtipersiljaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositonHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka Kasvisfondi 180mlHinta 3,15/kpl17,50/l
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etuArla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(78 arviota)
- alle 30 min4,0(85 arviota)
- 30 - 60 min3,8(42 arviota)
- 30 - 60 min3,7(43 arviota)
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
- alle 30 min3,3(157 arviota)
- alle 30 min3,5(59 arviota)
- yli 60 min4,6(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (24 arviota)
- Hanna11 kuukautta sittenMielestäni purjon vihreäkin on aivan erinomaisen hyvää! Ei kannata heittää pois, ruoan sekaan vaan!
- Joona2 vuotta sittenTähän sopii hyvin uppomuna. Koitan ensi kerralla salviaa.