Palsternakka-lohikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Palsternakka-lohikeitto

  • Annosmäärä4-6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Palsternakka-lohikeitto on ihana yhdistelmä pehmeää palsternakkasosekeittoa ja rapeaksi paistettua kylmäsavulohta ja kapriksia. Keitto sopii niin alku- kuin pääruoaksi.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4-6 annosta
600 g
 
palsternakkaa
tai
3 (300 g)
 
jauhoisia perunoita (punainen pussi)
tai
pala (100 g)
 
purjoa
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1-2 rkl
 
voita
tai
8-9 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Lisäksi

1 pkt (150 g)
 
tai
1 prk (50 g/35 g)
 
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
431 kJ / 103 kcal
Rasva
5,4 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
8,6 g
josta sokereita
3,1 g
Proteiini
3,5 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori palsternakat ja perunat. Paloittele ne pienemmiksi. Hienonna huuhdottu purjo sekä kuorittu valkosipulinkynsi.

Kuullota kasviksia kattilassa voissa muutama minuutti. Lisää vesi, fondi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ja perunat ovat täysin kypsiä.

Kaada keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset varovasti sauvasekoittimella kattilassa tai tehosekoittimella, mikäli laitteen kannu kestää kiehuvan kuumaa ruokaa. Lisää keitinliemi soseuttamisen loppuvaiheessa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keitto.

Paloittele kylmäsavulohi. Valuta kaprikset. Taputtele kaprikset talouspaperilla kuivaksi.

Kuumenna öljy pannulla ja paista kaprikset rapeiksi keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Nosta kaprikset lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Paista kylmäsavulohi pannulla rapeaksi.

Jaa keitto annoslautasille. Viimeistele kylmäsavulohella, kapriksilla ja ruohosipulilla.

Keittoa riittää kuudelle alkuruoaksi tai neljälle pääruoaksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Hinta 3,09/kpl
    17,17/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
    Hinta 4,99/kpl
    33,27/kg
  • Pirkka kapris 50g/35g
    Hinta 0,99/kpl
    28,29/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Hinta 1,95/kpl
    6,50/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti