Kikherne-perunakeitto
Ruokaisa ja täyteläinen arkikeitto syntyy perunasta ja kikherneistä. Viimeistele kikherne-perunakeitto höylätyillä parmesaanilastuilla. Noin 1,20€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 6-7(800 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
- 2tlk(à 380/230 g)Pirkka kikherneitä
- 1(130 g)keltasipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1lvettä
- 2rklKnorr kasvisfondia
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa
- 1/2dltimjamia hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit, lisää sitten perunalohkot. Kääntele perunoita öljy-sipuliseoksessa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää kikherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.
- Nosta kauhalla 1/3 keitosta erikseen lautaselle ja soseuta kattilassa oleva keitto sauvasekoittimella sileäksi. Siirrä loput keitosta takaisin kattilaan.
- Lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen. Mausta hienonnetulla timjamilla sekä mustapippurilla. Valuta päälle öljyä ja höylää parmesaanijuustosta ohuita lastuja.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit käyttää myös kaurakermaa, jolloin keitto on vegaaninen. Jätä silloin pois myös parmesaanijuusto. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kauan niitä perunoita pitäisi jättää kypsymään?
Mietiskelijö, perunalohkojen keittoaika on noin 10 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa testata esim. haarukalla keittämisen aikana, koska keittoaika riippuu lohkojen koosta.