Hyppää sisältöön
Kikherne-perunakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kikherne-perunakeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Ruokaisa ja täyteläinen arkikeitto syntyy perunasta ja kikherneistä. Viimeistele kikherne-perunakeitto höylätyillä parmesaanilastuilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    435 kJ / 104 kcal
  • Rasva
    4,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    12 g
  • josta sokereita
    1,5 g
  • Proteiini
    3 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit, lisää sitten perunalohkot. Kääntele perunoita öljy-sipuliseoksessa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi.
  3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää kikherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.
  4. Nosta kauhalla 1/3 keitosta erikseen lautaselle ja soseuta kattilassa oleva keitto sauvasekoittimella sileäksi. Siirrä loput keitosta takaisin kattilaan.
  5. Lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen. Mausta hienonnetulla timjamilla sekä mustapippurilla. Valuta päälle öljyä ja höylää parmesaanijuustosta ohuita lastuja.
Voit käyttää myös kaurakermaa, jolloin keitto on vegaaninen. Jätä silloin pois myös parmesaanijuusto.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (43 arviota)

  • Saijja
    4 kuukautta sitten
    Tää on yks mun lemppariruuista :)
  • Tiffi
    1 vuosi sitten
    Soseutin keiton, en lisännyt ruokakermaa. Mahdottoman hyvää tuoreen pataleivän kanssa.
  • Kiitosei
    2 vuotta sitten
    Jäi tällä kertaa syömättä. Voisi olla ihan Ok, mikäli kikherneiden määrää keitossa laskisi reippaasti.
  • Mietiskelijö
    5 vuotta sitten
    Kauan niitä perunoita pitäisi jättää kypsymään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Mietiskelijö, perunalohkojen keittoaika on noin 10 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa testata esim. haarukalla keittämisen aikana, koska keittoaika riippuu lohkojen koosta.