Kikherne-perunakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kikherne-perunakeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Ruokaisa ja täyteläinen arkikeitto syntyy perunasta ja kikherneistä. Viimeistele kikherne-perunakeitto höylätyillä parmesaanilastuilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
6–7 (800 g)
 
jauhoista perunaa (punainen pussi)
tai
2 tlk (à 380/230 g)
 
tai
1 (130 g)
 
keltasipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
2 rkl
 
tai
1 l
 
vettä
tai
2 rkl
 
Knorr kasvisfondia
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1/2 dl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Pinnalle

 
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
432 kJ / 103 kcal
Rasva
4,2 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
11,7 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit, lisää sitten perunalohkot. Kääntele perunoita öljy-sipuliseoksessa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi.

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää kikherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.

Nosta kauhalla 1/3 keitosta erikseen lautaselle ja soseuta kattilassa oleva keitto sauvasekoittimella sileäksi. Siirrä loput keitosta takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen. Mausta hienonnetulla timjamilla sekä mustapippurilla. Valuta päälle öljyä ja höylää parmesaanijuustosta ohuita lastuja.

Voit käyttää myös kaurakermaa, jolloin keitto on vegaaninen. Jätä silloin pois myös parmesaanijuusto.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 1,09/kpl
    4,74/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (39 arviota)

  • Kiitosei
    1 vuosi sitten
    Jäi tällä kertaa syömättä. Voisi olla ihan Ok, mikäli kikherneiden määrää keitossa laskisi reippaasti.
  • Mietiskelijö
    4 vuotta sitten
    Kauan niitä perunoita pitäisi jättää kypsymään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Mietiskelijö, perunalohkojen keittoaika on noin 10 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa testata esim. haarukalla keittämisen aikana, koska keittoaika riippuu lohkojen koosta.