Kikherne-perunakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ruokaisa ja täyteläinen arkikeitto syntyy perunasta ja kikherneistä. Viimeistele kikherne-perunakeitto höylätyillä parmesaanilastuilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
6–7 (800 g) | jauhoista perunaa (punainen pussi) tai |
2 tlk (à 380/230 g) | tai |
1 (130 g) | keltasipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2 rkl | tai |
1 l | vettä tai |
2 rkl | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 dl | timjamia hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
tai | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit, lisää sitten perunalohkot. Kääntele perunoita öljy-sipuliseoksessa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää kikherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.
Nosta kauhalla 1/3 keitosta erikseen lautaselle ja soseuta kattilassa oleva keitto sauvasekoittimella sileäksi. Siirrä loput keitosta takaisin kattilaan.
Lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen. Mausta hienonnetulla timjamilla sekä mustapippurilla. Valuta päälle öljyä ja höylää parmesaanijuustosta ohuita lastuja.
Voit käyttää myös kaurakermaa, jolloin keitto on vegaaninen. Jätä silloin pois myös parmesaanijuusto.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(218 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min3,6(111 arviota)
- 30 - 60 min3,7(98 arviota)
- 30 - 60 min3,9(71 arviota)
- alle 30 min4,0(71 arviota)
- 30 - 60 min3,4(47 arviota)
- 30 - 60 min4,0(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (38 arviota)
- Kiitosei1 kuukausi sittenJäi tällä kertaa syömättä. Voisi olla ihan Ok, mikäli kikherneiden määrää keitossa laskisi reippaasti.
- Mietiskelijö3 vuotta sittenKauan niitä perunoita pitäisi jättää kypsymään?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMietiskelijö, perunalohkojen keittoaika on noin 10 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa testata esim. haarukalla keittämisen aikana, koska keittoaika riippuu lohkojen koosta.