Kikherne-perunakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ruokaisa ja täyteläinen arkikeitto syntyy perunasta ja kikherneistä. Viimeistele kikherne-perunakeitto höylätyillä parmesaanilastuilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 6–7 (800 g) jauhoista perunaa (punainen pussi)
- 2 tlk (à 380/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 1 (130 g) keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 l vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1/2 dl timjamia hienonnettuna
- 1/2 tl mustapippuria
Pinnalle
Ravintosisältö
- Energia435 kJ / 104 kcal
- Rasva4,2 g
- josta tyydyttynyttä1,4 g
- Hiilihydraatit12 g
- josta sokereita1,5 g
- Proteiini3 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit, lisää sitten perunalohkot. Kääntele perunoita öljy-sipuliseoksessa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää kikherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.
- Nosta kauhalla 1/3 keitosta erikseen lautaselle ja soseuta kattilassa oleva keitto sauvasekoittimella sileäksi. Siirrä loput keitosta takaisin kattilaan.
- Lisää kerma ja kuumenna keitto uudelleen. Mausta hienonnetulla timjamilla sekä mustapippurilla. Valuta päälle öljyä ja höylää parmesaanijuustosta ohuita lastuja.
Voit käyttää myös kaurakermaa, jolloin keitto on vegaaninen. Jätä silloin pois myös parmesaanijuusto.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −38 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(78 arviota)
- yli 60 min3,5(124 arviota)
- yli 60 min4,0(109 arviota)
- 30 - 60 min3,5(194 arviota)
- 30 - 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min4,3(34 arviota)
- 30 - 60 min3,7(109 arviota)
- 30 - 60 min4,1(87 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (43 arviota)
- Saijja4 kuukautta sittenTää on yks mun lemppariruuista :)
- Tiffi1 vuosi sittenSoseutin keiton, en lisännyt ruokakermaa. Mahdottoman hyvää tuoreen pataleivän kanssa.
- Kiitosei2 vuotta sittenJäi tällä kertaa syömättä. Voisi olla ihan Ok, mikäli kikherneiden määrää keitossa laskisi reippaasti.
- Mietiskelijö5 vuotta sittenKauan niitä perunoita pitäisi jättää kypsymään?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMietiskelijö, perunalohkojen keittoaika on noin 10 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa testata esim. haarukalla keittämisen aikana, koska keittoaika riippuu lohkojen koosta.