• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raclette

Raclette
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 150-200gjuustoa / ruokailija (Valio Oltermannia,
    • emmentalia, raclettejuustoa, sinihomejuustoa)

Lisäksi

    • Pirkka perunoita (hopeapussi)
    • sipulia, tomaattia, herkkusieniä, hillosipuleita,
    • cocktailkurkkuja, ananasviipaleita ja lihapullia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pestyt perunat kypsiksi. Leikkaa juustot raclettepannuihin sopiviksi paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Leikkaa kuoritut sipulit, tomaatit ja herkkusienet paksuhkoiksi viipaleiksi. Valuta säilykkeet. Viipaloi leipä. Pane kaikki lisäkkeet tarjolle vadeille ja kulhoihin.
  2. Jokainen ruokailija sulattaa juustoa pienessä pannussa. Juusto kaadetaan lautaselle ja syödään keitetyn perunan tai leivän sekä erilaisten tarjolla olevien lisäkkeiden kanssa. Tomaatti-, sipuli ja herkkusieniviipaleet kypsyvät raclettepannun ylätasolla tai ruokailijoiden omissa pienissä pannuissa. Lihapullat lämpenevät raclettepannun ylätasolla. Sinihomejuusto antaa sulatettavalle juustolle lisämakua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisäkkeeksi sopivat myös kokonaisina keitetyt punajuuret ja porkkanat.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua