Raclette
Raclette on fonduen kaltainen ruokalaji, jossa raclette-juustoa sulatetaan ja valutetaan erilaisten lisäkkeiden päälle. Raclette on kotoisin Sveitsin Alpeilta.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 600gRaclette-juustoa
- 600gperunoita
- 140gpekonia
- 2omenaa
- rosmariinia
- mustapippuria
- patonkia
Haudutetut sipulit
- 2keltasipulia
- 2rklPirkka voita
- 2tlruokokidesokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista se rapeaksi.
- Leikkaa omenat viipaleiksi ja hienonna rosmariini.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sulata voi kattilassa ja laita sipulit ruskistumaan. Paista hetki kovalla lämmöllä ja alenna sitten lämpötila pieneksi. Sekoita sipulien joukkoon ruokokidesokeri, suola ja vesi. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia.
- Ruokailijat voivat kasata omiin raclettepannuihinsa juustoa, pekonia, omenaa, haudutettua sipulia ja rosmariinia. Juusto sulatetaan raclette-pannussa ja valmis juusto-pekoniseos kaavitaan lautaselle, maustetaan mustapippurilla ja syödään keitettyjen perunoiden ja patongin kera.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit laittaa tarjolle myös esimerkiksi viipaloituja herkkusieniä, paprikaa ja kesäkurpitsaa, jotka kypsyvät nopeasti raclettepannun ylätasolla. Myös vihreä salaatti, kirsikkatomaatit ja etikkavihannekset sopivat hyvin raclette-aterialle.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hienoa ! Lisää Raclette ja Fondue Reseptejä , Myöskin muut illanvietto reseptit ja ideat jakoon, Muistakaa myös tuleva Rapu-kausi, Myöskin lapsille ja lastenkutsuille sopivat "sormiruoat" olisivat varmaan tervetulleita näille sivustoille
Hei Nyt tuli nälkä, välitän toiveesi eteenpäin K-Koekeittiölle.