Poronkäristys
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Herkullinen poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Lisää makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antaa pekoni.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 ps (à 240 g) | poronkäristystä (pakaste) tai |
1 pkt (150 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 rkl | tai |
3/4 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tlk (500 ml) | tai |
1 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 821 kJ / 197 kcal |
Rasva | 11,9 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 2,5 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 16,5 g |
Suola | 1,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulit ja kääntele hetken.
Lisää kohmeiset poronkäristyslihat muutamassa erässä. Anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa. Voit hauduttaa poronkäristyksen myös uunissa 175 asteessa.
Tarjoa poronkäristys esimerkiksi puikulaperunamuusin, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.
Voit käyttää käristykseen myös pakastettua poron paistia, vuole lihasta kohmeisena ohuita lastuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Rönkä poronkäristys 400g pakasteEtuhinta 14,90/kpl37,25/kgnorm. 17,60/kpl
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rönkä Poron paistikäristys 750g pakasteHinta 39,95/kpl53,27/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Budejovicky Budvar Dark lager olut 4,7% 0,5 lHinta 4,09/kpl7,98/lVain myymälästä
- Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33lHinta 1,45/kpl3,94/lVain myymälästä
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(20 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- 30 - 60 min3,7(32 arviota)
- yli 60 min4,6(19 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,4(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (421 arviota)
- Oikeaa syönyt lapissa.2 kuukautta sittenMiksi poronkäristys reseptiin on laitettu pekoni, se ei todella kuulu siihen.
- r☺7 kuukautta sittenHyvää
- Tonnin Seteli9 kuukautta sittenEn ole edes Lapista mutta nyt on erikoinen resepti.
- Resepti hirmu1 vuosi sittenHyvä resepti!
- Hyvä3 vuotta sittenHyvä
- Laura3 vuotta sittenTytön 9-vuotis synttäriruokatoive! Tänään siis maiskutellaan poronkäristystä muusilla ja puolukkasurvoksella :)
- Lapin mies3 vuotta sittenJos ei ole kuuta niin rasvaisuutta saa pekonilla ja jos makua haluaa niin olutta ja kahvia vähän mausteeksi. Ottakaa taas päät puskasta pois ja kokeilkaa!
- tdin4 vuotta sittenOli pahaa. Ensimmäistä kertaa oluella ja pekonilla tehty ja en tee toiste. Kallis, hyvä liha meni hukkaan. Paras käristys tulee vedellä, suolalla ja pippurilla.
- peppone4 vuotta sittenKiitos, Lennu. Kukin laittaa omaan käristykseensä vaikka vihreitä kuulia, oma asiansa. Jos joku haluaa olla besserwisser, tämä on väärä foorumi. Minä jätän pekonin pois ja käytän sipulia ja tummaa olutta. Meillä tykätään. Kiitoksia reseptin jakajalle.
- Lennu4 vuotta sittenMitä väliä kuuluuko, tässä reseptissä sitä on. Käyttäköön ken haluaa. Ja itse asiassa, jänkhään tuastalla voinpi kertoa, että jo pikkutyttönä sekkaan laitettiin joko vettä tai olutta ja pekonin sijasta käytettiin poron talia. Nykyään laitetaan myös ihan reipasta voita ja ihan reippaastikkin. Tämä versio oli hyvää, ilman sipulia, joka ei oikeasti mielestäni sovi joukkoon. Olkaa luovia, poronlihaa voi mielestäni käyttää ihan kuin mitä tahansa muutakin lihaa. Olen jopa kokeillut kahvilla marinointia - ei muuten ollut hassumpi mauste.
- Poromies4 vuotta sittenOlut kyllä tekee viimeisen silauksen käristykseen. Ja pekonin rasva on ihan ehoton. Näin meillä kittilässä ja serkuilla kemijärvellä on toimittu ainakin se 40v minkä minä muistan. Varsinki hirven kanssa pekoni on ehdoton. Poro menee ilmanki jos niin tykkää. Sipuli on meillä jätetty pois.
- Pike4 vuotta sittenNuo poronkäristykset, nam. Kesällä älysin kerätä katajan marjoja ja ne antaa tosi hyvän maun. Sodankyläläiset ystävämme käyttävät harvoin olutta ja ilman sitäkin tulee maittavaa. Kiitos taas ohjeista, vaikka on ne kirjoitettu ylöskin vaan tuosta saa taas kätevästi.
- Ei-byrokraatti4 vuotta sittenLapin poika ei taida olla ajan tasalla, eikä osaa kommunikoida. HUUTAMINEN on typerää ja olut todellakin kuuluu käristykseen
- Fiideli5 vuotta sittenToimi todella hyvin. Olut toi ruokaan oman pikku vivahteensa (käytimme Pirkan sijasta gluteenitonta tummaa olutta).
- Kauris6 vuotta sittenPoronkäristykseen voi kuulua mausteena myös olut.
- Lapin poika6 vuotta sittenporonkäriatykseen EI kuulu OLUT