• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PoronkäristysTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poronkäristys

Herkullinen poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antaa pekoni.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2ps(à 240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste)
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklvoita
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1dlvettä
    • tuoretta persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu ja kääntele hetken. Lisää kohmeinen poronkäristysliha erissä vähitellen ja anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
  3. Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Koristele persiljalla. Tarjoa esimerkiksi puikulaperunoiden, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kera.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 55 arvostelua