PoronkäristysTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poronkäristys

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Herkullinen poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Lisää makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antaa pekoni.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 ps (à 240 g)
 
poronkäristystä (pakaste)
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 rkl
 
tai
3/4 tl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 tlk (500 ml)
 
tai
1 dl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
821 kJ / 197 kcal
Rasva
11,9 g
josta tyydyttynyttä
4,6 g
Hiilihydraatit
2,5 g
josta sokereita
0,9 g
Proteiini
16,5 g
Suola
1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulit ja kääntele hetken.

Lisää kohmeiset poronkäristyslihat muutamassa erässä. Anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.

Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa. Voit hauduttaa poronkäristyksen myös uunissa 175 asteessa.

Tarjoa poronkäristys esimerkiksi puikulaperunamuusin, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Voit käyttää käristykseen myös pakastettua poron paistia, vuole lihasta kohmeisena ohuita lastuja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Rönkä poronkäristys 400g pakaste
    Etuhinta 14,90/kpl
    37,25/kg
    norm. 17,60/kpl
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Rönkä Poron paistikäristys 750g pakaste
    Hinta 39,95/kpl
    53,27/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • K-Menu pekoni 280g
    Hinta 2,66/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Budejovicky Budvar Dark lager olut 4,7% 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    7,98/l
    Vain myymälästä
  • Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33l
    Hinta 1,45/kpl
    3,94/l
    Vain myymälästä
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (421 arviota)

  • Oikeaa syönyt lapissa.
    2 kuukautta sitten
    Miksi poronkäristys reseptiin on laitettu pekoni, se ei todella kuulu siihen.
  • r☺
    7 kuukautta sitten
    Hyvää
  • Tonnin Seteli
    9 kuukautta sitten
    En ole edes Lapista mutta nyt on erikoinen resepti.
  • Resepti hirmu
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti!
  • Hyvä
    3 vuotta sitten
    Hyvä
  • Laura
    3 vuotta sitten
    Tytön 9-vuotis synttäriruokatoive! Tänään siis maiskutellaan poronkäristystä muusilla ja puolukkasurvoksella :)
  • Lapin mies
    3 vuotta sitten
    Jos ei ole kuuta niin rasvaisuutta saa pekonilla ja jos makua haluaa niin olutta ja kahvia vähän mausteeksi. Ottakaa taas päät puskasta pois ja kokeilkaa!
  • tdin
    4 vuotta sitten
    Oli pahaa. Ensimmäistä kertaa oluella ja pekonilla tehty ja en tee toiste. Kallis, hyvä liha meni hukkaan. Paras käristys tulee vedellä, suolalla ja pippurilla.
  • peppone
    4 vuotta sitten
    Kiitos, Lennu. Kukin laittaa omaan käristykseensä vaikka vihreitä kuulia, oma asiansa. Jos joku haluaa olla besserwisser, tämä on väärä foorumi. Minä jätän pekonin pois ja käytän sipulia ja tummaa olutta. Meillä tykätään. Kiitoksia reseptin jakajalle.
  • Lennu
    4 vuotta sitten
    Mitä väliä kuuluuko, tässä reseptissä sitä on. Käyttäköön ken haluaa. Ja itse asiassa, jänkhään tuastalla voinpi kertoa, että jo pikkutyttönä sekkaan laitettiin joko vettä tai olutta ja pekonin sijasta käytettiin poron talia. Nykyään laitetaan myös ihan reipasta voita ja ihan reippaastikkin. Tämä versio oli hyvää, ilman sipulia, joka ei oikeasti mielestäni sovi joukkoon. Olkaa luovia, poronlihaa voi mielestäni käyttää ihan kuin mitä tahansa muutakin lihaa. Olen jopa kokeillut kahvilla marinointia - ei muuten ollut hassumpi mauste.
  • Poromies
    4 vuotta sitten
    Olut kyllä tekee viimeisen silauksen käristykseen. Ja pekonin rasva on ihan ehoton. Näin meillä kittilässä ja serkuilla kemijärvellä on toimittu ainakin se 40v minkä minä muistan. Varsinki hirven kanssa pekoni on ehdoton. Poro menee ilmanki jos niin tykkää. Sipuli on meillä jätetty pois.
  • Pike
    4 vuotta sitten
    Nuo poronkäristykset, nam. Kesällä älysin kerätä katajan marjoja ja ne antaa tosi hyvän maun. Sodankyläläiset ystävämme käyttävät harvoin olutta ja ilman sitäkin tulee maittavaa. Kiitos taas ohjeista, vaikka on ne kirjoitettu ylöskin vaan tuosta saa taas kätevästi.
  • Ei-byrokraatti
    4 vuotta sitten
    Lapin poika ei taida olla ajan tasalla, eikä osaa kommunikoida. HUUTAMINEN on typerää ja olut todellakin kuuluu käristykseen
  • Fiideli
    5 vuotta sitten
    Toimi todella hyvin. Olut toi ruokaan oman pikku vivahteensa (käytimme Pirkan sijasta gluteenitonta tummaa olutta).
  • Kauris
    6 vuotta sitten
    Poronkäristykseen voi kuulua mausteena myös olut.
  • Lapin poika
    6 vuotta sitten
    poronkäriatykseen EI kuulu OLUT