PoronkäristysTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poronkäristys

Herkullinen poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antaa pekoni.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2ps(à 240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste)
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklvoita
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1dlvettä
    • tuoretta persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu ja kääntele hetken. Lisää kohmeinen poronkäristysliha erissä vähitellen ja anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
  3. Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Koristele persiljalla. Tarjoa esimerkiksi puikulaperunoiden, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kera.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 108 arvostelua
  • Lennu 4.3.2019

    Mitä väliä kuuluuko, tässä reseptissä sitä on. Käyttäköön ken haluaa. Ja itse asiassa, jänkhään tuastalla voinpi kertoa, että jo pikkutyttönä sekkaan laitettiin joko vettä tai olutta ja pekonin sijasta käytettiin poron talia. Nykyään laitetaan myös ihan reipasta voita ja ihan reippaastikkin. Tämä versio oli hyvää, ilman sipulia, joka ei oikeasti mielestäni sovi joukkoon. Olkaa luovia, poronlihaa voi mielestäni käyttää ihan kuin mitä tahansa muutakin lihaa. Olen jopa kokeillut kahvilla marinointia - ei muuten ollut hassumpi mauste.

  • Poromies28.12.2018

    Olut kyllä tekee viimeisen silauksen käristykseen. Ja pekonin rasva on ihan ehoton. Näin meillä kittilässä ja serkuilla kemijärvellä on toimittu ainakin se 40v minkä minä muistan. Varsinki hirven kanssa pekoni on ehdoton. Poro menee ilmanki jos niin tykkää. Sipuli on meillä jätetty pois.

  • lapin tyttö25.12.2018

    ei olut alkuperäiseen kuulu ei sipuli suolaa vain

  • Pike10.12.2018

    Nuo poronkäristykset, nam. Kesällä älysin kerätä katajan marjoja ja ne antaa tosi hyvän maun. Sodankyläläiset ystävämme käyttävät harvoin olutta ja ilman sitäkin tulee maittavaa. Kiitos taas ohjeista, vaikka on ne kirjoitettu ylöskin vaan tuosta saa taas kätevästi.

  • Ei-byrokraatti1.12.2018

    Lapin poika ei taida olla ajan tasalla, eikä osaa kommunikoida. HUUTAMINEN on typerää ja olut todellakin kuuluu käristykseen

  • Metu19.8.2018

    Miksi pilaamaan oluella ja pekonillakaan

  • Fiideli3.2.2018

    Toimi todella hyvin. Olut toi ruokaan oman pikku vivahteensa (käytimme Pirkan sijasta gluteenitonta tummaa olutta).

  • Kauris1.9.2017

    Poronkäristykseen voi kuulua mausteena myös olut.

  • Lapin poika10.3.2017

    poronkäriatykseen EI kuulu OLUT