Poronkäristys
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Herkullinen ja murea poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Lisää makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antavat olut ja pekoni.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 2 ps (à 240 g) poronkäristystä (pakaste)
- 1 pkt (150 g) Pirkka suomalaista pekonia
- 1 (100 g) sipuli
- 1 rkl voita
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tlk (500 ml) Pirkka tummaa olutta
- 1 dl vettä
Ravintosisältö
- Energia821 kJ / 197 kcal
- Rasva11,9 g
- josta tyydyttynyttä4,6 g
- Hiilihydraatit2,5 g
- josta sokereita0,9 g
- Proteiini16,5 g
- Suola1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulit ja kääntele hetken.
- Lisää kohmeiset poronkäristyslihat muutamassa erässä. Anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
- Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa. Voit hauduttaa poronkäristyksen myös uunissa 175 asteessa.
- Tarjoa poronkäristys esimerkiksi puikulaperunamuusin, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.
Voit käyttää käristykseen myös pakastettua poron paistia, vuole lihasta kohmeisena ohuita lastuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 7,00/3 kpl15,56/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(6 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,7(20 arviota)
- yli 60 min4,6(36 arviota)
- yli 60 min3,9(239 arviota)
- yli 60 min4,6(9 arviota)
- yli 60 min3,6(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (533 arviota)
- Jänkhä-Esko3 kuukautta sittenHyvä on resepti ja maukhasta tulloo. Olut kuuluu. Jokhainen tekhee tyylillään. Meillä Angelissa laithamma 50% poroa ja 50% Jolophia.
- Voi voi.6 kuukautta sittenMihin se voi unohtui?
- Lapin tyttö6 kuukautta sittenPekonin tilalle pitäisi laittaa silavaa, tai sitten ei laisinkaan.
- M6 kuukautta sittenEi pärjännyt äidin käristykselle tai edes lähelle. Mut ihan ok.
- Poronsyöjä1 vuosi sittenMaustepippuria ehdottomasti! Se on perinteinen poronkäristysmauste. Ja ei mitään pekonia, ihan turhaa.
- Henna1 vuosi sittenKahdesta K-kaupasta oli poronkäristys loppu. Toisesta löytyi yksi viimeinen pussi riistakäristystä, joten sillä mentiin. Ensimmäistä kertaa kokkasin mitään käristystä. Oli tosi hyvää, oluen haju ja maku tosin mielestä turhan vahva, ensi kerralla ehkä pienennän oluen osuutta ja laitan enemmän vettä. Rosmariinin lehdet sopi lopuksi hyvin päälle!
- Lilli561 vuosi sittenJo vain! Olipa hyvää, vaikken laittanut pekonia.
- Oikeaa syönyt lapissa.1 vuosi sittenMiksi poronkäristys reseptiin on laitettu pekoni, se ei todella kuulu siihen.
- r☺2 vuotta sittenHyvää
- Tonnin Seteli2 vuotta sittenEn ole edes Lapista mutta nyt on erikoinen resepti.
- Resepti hirmu3 vuotta sittenHyvä resepti!
- Hyvä4 vuotta sittenHyvä
- Laura5 vuotta sittenTytön 9-vuotis synttäriruokatoive! Tänään siis maiskutellaan poronkäristystä muusilla ja puolukkasurvoksella :)
- Lapin mies5 vuotta sittenJos ei ole kuuta niin rasvaisuutta saa pekonilla ja jos makua haluaa niin olutta ja kahvia vähän mausteeksi. Ottakaa taas päät puskasta pois ja kokeilkaa!
- tdin5 vuotta sittenOli pahaa. Ensimmäistä kertaa oluella ja pekonilla tehty ja en tee toiste. Kallis, hyvä liha meni hukkaan. Paras käristys tulee vedellä, suolalla ja pippurilla.
- peppone6 vuotta sittenKiitos, Lennu. Kukin laittaa omaan käristykseensä vaikka vihreitä kuulia, oma asiansa. Jos joku haluaa olla besserwisser, tämä on väärä foorumi. Minä jätän pekonin pois ja käytän sipulia ja tummaa olutta. Meillä tykätään. Kiitoksia reseptin jakajalle.
- Poromies6 vuotta sittenOlut kyllä tekee viimeisen silauksen käristykseen. Ja pekonin rasva on ihan ehoton. Näin meillä kittilässä ja serkuilla kemijärvellä on toimittu ainakin se 40v minkä minä muistan. Varsinki hirven kanssa pekoni on ehdoton. Poro menee ilmanki jos niin tykkää. Sipuli on meillä jätetty pois.
- Pike6 vuotta sittenNuo poronkäristykset, nam. Kesällä älysin kerätä katajan marjoja ja ne antaa tosi hyvän maun. Sodankyläläiset ystävämme käyttävät harvoin olutta ja ilman sitäkin tulee maittavaa. Kiitos taas ohjeista, vaikka on ne kirjoitettu ylöskin vaan tuosta saa taas kätevästi.
- Ei-byrokraatti6 vuotta sittenLapin poika ei taida olla ajan tasalla, eikä osaa kommunikoida. HUUTAMINEN on typerää ja olut todellakin kuuluu käristykseen
- Fiideli7 vuotta sittenToimi todella hyvin. Olut toi ruokaan oman pikku vivahteensa (käytimme Pirkan sijasta gluteenitonta tummaa olutta).
- Kauris7 vuotta sittenPoronkäristykseen voi kuulua mausteena myös olut.
- Lapin poika8 vuotta sittenporonkäriatykseen EI kuulu OLUT