PoronkäristysTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poronkäristys

Herkullinen poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antaa pekoni.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2ps(à 240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste)
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklvoita
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlvettä
    • tuoretta persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu ja kääntele hetken. Lisää kohmeinen poronkäristysliha erissä vähitellen ja anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
  3. Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Koristele persiljalla. Tarjoa esimerkiksi puikulaperunoiden, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kera.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen poronkäristys 240g pakaste
    Pirkka suomalainen poronkäristys 240g pakaste
    6,89/kpl28,71/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Polarica poronkäristys 500 g pakaste
    Polarica poronkäristys 500 g pakaste
    14,55/kpl29,10/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka pekoni 140g
    Pirkka pekoni 140g
    1,59/kpl11,36/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    1,99/kpl13,27/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu aamiaispekoni 130g
    Pirkka Luomu aamiaispekoni 130g
    2,75/kpl21,15/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,13/kpl1,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka tumma lager-olut 4,7% 0,5l
    Pirkka tumma lager-olut 4,7% 0,5l
    Vain myymälästä
    1,99/kpl3,68/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Das Echte tumma lager olut 4.7% 0,5l
    Das Echte tumma lager olut 4.7% 0,5l
    Vain myymälästä
    4,25/kpl8,30/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Keisari Münchener olut 4,5% 0,5l
    Keisari Münchener olut 4,5% 0,5l
    Vain myymälästä
    1,99/kpl3,68/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,19/kpl43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 133 arvostelua
  • tdin8.8.2019

    Oli pahaa. Ensimmäistä kertaa oluella ja pekonilla tehty ja en tee toiste. Kallis, hyvä liha meni hukkaan. Paras käristys tulee vedellä, suolalla ja pippurilla.

  • peppone23.6.2019

    Kiitos, Lennu. Kukin laittaa omaan käristykseensä vaikka vihreitä kuulia, oma asiansa. Jos joku haluaa olla besserwisser, tämä on väärä foorumi. Minä jätän pekonin pois ja käytän sipulia ja tummaa olutta. Meillä tykätään. Kiitoksia reseptin jakajalle.

  • Lennu 4.3.2019

    Mitä väliä kuuluuko, tässä reseptissä sitä on. Käyttäköön ken haluaa. Ja itse asiassa, jänkhään tuastalla voinpi kertoa, että jo pikkutyttönä sekkaan laitettiin joko vettä tai olutta ja pekonin sijasta käytettiin poron talia. Nykyään laitetaan myös ihan reipasta voita ja ihan reippaastikkin. Tämä versio oli hyvää, ilman sipulia, joka ei oikeasti mielestäni sovi joukkoon. Olkaa luovia, poronlihaa voi mielestäni käyttää ihan kuin mitä tahansa muutakin lihaa. Olen jopa kokeillut kahvilla marinointia - ei muuten ollut hassumpi mauste.

  • Poromies28.12.2018

    Olut kyllä tekee viimeisen silauksen käristykseen. Ja pekonin rasva on ihan ehoton. Näin meillä kittilässä ja serkuilla kemijärvellä on toimittu ainakin se 40v minkä minä muistan. Varsinki hirven kanssa pekoni on ehdoton. Poro menee ilmanki jos niin tykkää. Sipuli on meillä jätetty pois.

  • lapin tyttö25.12.2018

    ei olut alkuperäiseen kuulu ei sipuli suolaa vain

  • Pike10.12.2018

    Nuo poronkäristykset, nam. Kesällä älysin kerätä katajan marjoja ja ne antaa tosi hyvän maun. Sodankyläläiset ystävämme käyttävät harvoin olutta ja ilman sitäkin tulee maittavaa. Kiitos taas ohjeista, vaikka on ne kirjoitettu ylöskin vaan tuosta saa taas kätevästi.

  • Ei-byrokraatti1.12.2018

    Lapin poika ei taida olla ajan tasalla, eikä osaa kommunikoida. HUUTAMINEN on typerää ja olut todellakin kuuluu käristykseen

  • Metu19.8.2018

    Miksi pilaamaan oluella ja pekonillakaan

  • Fiideli3.2.2018

    Toimi todella hyvin. Olut toi ruokaan oman pikku vivahteensa (käytimme Pirkan sijasta gluteenitonta tummaa olutta).

  • Kauris1.9.2017

    Poronkäristykseen voi kuulua mausteena myös olut.

  • Lapin poika10.3.2017

    poronkäriatykseen EI kuulu OLUT