Poronkäristys
Herkullinen poronkäristys valmistuu hitaasti hauduttaen. Makua ja mehevyyttä poronkäristykseen antaa pekoni.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2ps(à 240 g)Pirkka poronkäristystä (pakaste)
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 1(100 g)sipuli
- 1rklvoita
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1tlk(500 ml)Pirkka tummaa olutta
- 1dlvettä
- tuoretta persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu ja kääntele hetken. Lisää kohmeinen poronkäristysliha erissä vähitellen ja anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
- Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.
- Koristele persiljalla. Tarjoa esimerkiksi puikulaperunoiden, puolukoiden ja maustekurkkuviipaleiden kera.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvä resepti!
Paras maku olut, kahvi ja kunnon ihra ( kuuta). Edesmenneen pappani ohje 😋
Hyvä
Tytön 9-vuotis synttäriruokatoive! Tänään siis maiskutellaan poronkäristystä muusilla ja puolukkasurvoksella :)
Jos ei ole kuuta niin rasvaisuutta saa pekonilla ja jos makua haluaa niin olutta ja kahvia vähän mausteeksi. Ottakaa taas päät puskasta pois ja kokeilkaa!
aika 5/5, olutta vois olla kokille enemmän...
Oli pahaa. Ensimmäistä kertaa oluella ja pekonilla tehty ja en tee toiste. Kallis, hyvä liha meni hukkaan. Paras käristys tulee vedellä, suolalla ja pippurilla.
Kiitos, Lennu. Kukin laittaa omaan käristykseensä vaikka vihreitä kuulia, oma asiansa. Jos joku haluaa olla besserwisser, tämä on väärä foorumi. Minä jätän pekonin pois ja käytän sipulia ja tummaa olutta. Meillä tykätään. Kiitoksia reseptin jakajalle.
Mitä väliä kuuluuko, tässä reseptissä sitä on. Käyttäköön ken haluaa. Ja itse asiassa, jänkhään tuastalla voinpi kertoa, että jo pikkutyttönä sekkaan laitettiin joko vettä tai olutta ja pekonin sijasta käytettiin poron talia. Nykyään laitetaan myös ihan reipasta voita ja ihan reippaastikkin. Tämä versio oli hyvää, ilman sipulia, joka ei oikeasti mielestäni sovi joukkoon. Olkaa luovia, poronlihaa voi mielestäni käyttää ihan kuin mitä tahansa muutakin lihaa. Olen jopa kokeillut kahvilla marinointia - ei muuten ollut hassumpi mauste.
Olut kyllä tekee viimeisen silauksen käristykseen. Ja pekonin rasva on ihan ehoton. Näin meillä kittilässä ja serkuilla kemijärvellä on toimittu ainakin se 40v minkä minä muistan. Varsinki hirven kanssa pekoni on ehdoton. Poro menee ilmanki jos niin tykkää. Sipuli on meillä jätetty pois.
ei olut alkuperäiseen kuulu ei sipuli suolaa vain
Nuo poronkäristykset, nam. Kesällä älysin kerätä katajan marjoja ja ne antaa tosi hyvän maun. Sodankyläläiset ystävämme käyttävät harvoin olutta ja ilman sitäkin tulee maittavaa. Kiitos taas ohjeista, vaikka on ne kirjoitettu ylöskin vaan tuosta saa taas kätevästi.
Lapin poika ei taida olla ajan tasalla, eikä osaa kommunikoida. HUUTAMINEN on typerää ja olut todellakin kuuluu käristykseen
Miksi pilaamaan oluella ja pekonillakaan
Toimi todella hyvin. Olut toi ruokaan oman pikku vivahteensa (käytimme Pirkan sijasta gluteenitonta tummaa olutta).
Poronkäristykseen voi kuulua mausteena myös olut.
poronkäriatykseen EI kuulu OLUT